NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Poliție

Bătut în sediul Poliţiei până ce s-a scăpat pe el, apoi despăgubit din banii tuturor

Un caz făcut cunoscut de NewsPascani.com în 2013 revine în atenţia tuturor, cu noutăţi legate de măsurile luate în urma unei agresiuni în care au fost implicaţi şi poliţişti.

Mai ceva ca-n beciurile Miliţiei. Un bărbat a fost bătut atât de tare de doi agenţi de Poliţie încât, din cauza traumei, s-a scăpat pe el. După ce a defecat şi urinat în sediul Poliţiei, agenţii l-au luat pe bărbat cu forţa, l-au băgat într-o maşină a poliţiei şi l-au aruncat efectiv într-un şanţ, lovindu-l sfidător cu piciorul. Victima a primit despăgubiri atât de la agenţii huligani cât şi de la Poliţie, din bani publici.

  

 

Judecătorii ieşeni au motivat o sentinţă prin care doi agenţi de poliţie din municipiul Paşcani au fost condamnaţi definitiv pentru fapte de violenţă. Agenţii Alin Orlan­do Arteni şi Ionel Ovidiu Căşuneanu au fost condamnaţi la câte doi ani de închisoare cu suspendare după ce au fost găsiţi vinovaţi de purtare abuzivă. Poliţiştii au rămas fără funcţie, detaliile agresiunii lor, relevate în motivarea ju­decătorilor, fiind desprinse parcă din practicile Miliţiei. Judecătorii ieşeni arată că fapta pentru care cei doi au fost găsiţi vinovaţi a avut loc în data de 24 februarie 2013. Atunci, în jurul orei 14, partea vătămată Cris­tinel Grămadă a mers la o cu­noştinţă dintr-o suburbie a Paşcaniului, consumând cu acesta o cantitate redusă de alcool.  La plecare, Gră­madă a fost surprins urinând pe un drum public de către cei doi agenţi de Poliţie.

L-au bătut până a făcut pe el

Poliţiştii i-au cerut bărbatului să se legitimeze, acesta din urmă fiind nemulţumit de acest lucru. Iritaţi de atitudinea bărbatului, poliţiştii l-au luat de braţe şi l-au introdus în autoutilitara Poliţiei, cu scopul de a-i verifica identitatea în baza de date şi de a-i aplica o sancţiune contravenţională. În maşină, păşcăneanul ar fi fost lovit şi jignit de poliţişti, care doreau astfel să îl „educe“ să nu se mai comporte necuviincios, pe viitor, cu poliţiştii. În sediul Poliţiei, victima a fost pusă să se aşeze pe o bancă, fiind lovită cu sălbăticie. „Pe durata cât se afla singur cu persoana vătămată, inculpatul Arteni Orlando Alin a doborât-o la sol şi, în timp ce victima se afla în această poziţie, a lovit-o în mod repetat cu picioarele în mai multe zone ale corpului, exceptând cea a capului. Atunci când a revenit în holul principal, inculpatul Căsuneanu Ovidiu Ionel s-a alăturat coinculpatului Arteni, participând la ac­ţiunea de lovire deja iniţiată, ambii brutalizând victima până în punctul în care, pe fondul agresiunii, i-au declanşat un episod de incontinenţă urinară şi fecală“, se arată în motivarea judecătorilor. Aceştia mai arată că, din cauza reacţiei fiziolo­gice a bărbatului, cei doi agenţi l-au scos pe bărbat pe uşa din spate şi l-au băgat în maşina Poliţiei. Ulterior, au mers cu el până în apropiere de locul de unde îl ridicaseră şi l-au aruncat din maşină, Cristinel Gră­madă fiind împins cu piciorul afară de către Căşuneanu.

Daune din banii noştri

În timpul procesului, judecătorii spun că probele administrate au fost suficiente pentru a demonstra vi­novăţia celor doi agenţi. Mai mult decât atât, declaraţiile a doi colegi de serviciu ai inculpaţilor au fost înlăturate fiind considerate nesincere. Căşuneanu şi Arteni nu au recunoscut faptele. „Pe întreaga desfăşurare a procesului penal, aceştia au încercat să acrediteze ideea conform căreia persoana vătămată a beneficiat din partea acestora de un tratament în acord cu prevederile legale şi normele de conduită socială, iar politraumatismele şi fracturile relevate pe bază de expertiză s-au produs prin cădere pe gheaţă, carosabilul fiind acoperit cu polei, iar acostamentul de zăpadă, motiv pentru care, pe fondul stării de ebrietate, cel mai probabil victima a suferit un accident. Aceste susţineri au fost infirmate pe baza probatoriului administrat, ceea ce confirmă intenţia inculpa­ţilor de inducere în eroare a orga­nelor judiciare prin conturarea unei situaţii de fapt necores­punzătoare adevărului“, se arată în motivare. Cei doi agenţi de Poliţiei au fost obligaţi, alături de Inspec­toratul de Poliţie Judeţean Iaşi, să achite despăgubiri de 18.000 de lei bărbatului bătut.  

Sursa www.ziaruldeiasi.ro

Advertisements

Related posts

Un șofer s-a ales cu dosar penal, deși stătea pe scaunul din dreapta al autoturismului

Oana Cordoneanu

Depistat cu ţigarete de contrabandă în autovehicul

Redacția

Pășcănean băgat la închisoare, după ce inițial a fost arestat la domiciliu

Oana Cordoneanu

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site