NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

Bătrână preluată de elicopterul SMURD, după ce a suferit un infarct

O femeie a fost transportată cu ajutorul ambulanței aeriene, după ce a suferit un infarct miocardic sever. Bătrâna de 87 de ani este din Mogoșești Siret, iar în această dimineață i s-a făcut rău, acuzând dureri puternice în piept.

Fiica sa a sunat la 112, iar o ambulanță a transportat-o la Spitalul Municipal Pașcani. Femeia a fost stabilizată, iar medicii au solicitat sprijinul elicopterului SMURD pentru transportul pacientei la Institutul de Boli Cardiovasculare din Iași.  Un transport pe cale terestră ar fi influențat negativ starea de sănătate a bătrânei de 87 de ani.

În luna septembrie 2014, a fost inaugurat heliportul de la Spitalul Municipal Pașcani. Până atunci, transferul unui pacient de la ambulanță la elicopterul SMURD se făcea de pe stadion. Acum, se permite scurtarea timpului de reacție în asigurarea funcțiilor vitale ale celor aflați în dificultate maximă, dând, astfel, o șansă în plus la viață cazurilor extrem de grave.

  

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements

Related posts

Urmările accidentului din Blăgeşti: şapte persoane pe patul de spital, două cu fracturi de coloană cervicală, claviculă şi umăr, transportate la Iaşi

Ema Roman

Adio, servicii medicale gratuite! ANAF, lovitură grea pentru mii de români: Cine nu respectă această regulă, își va plăti spitalizarea

Redacția

Sunt mai mari riscurile să mori de coronavirus dacă ai diabet? Ce spune un medic diabetolog

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site