NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Local

Bătrână din județul Iaşi, părăsită de fiica plecată în Italia, mâncată de viermi de vie. Medicii nu au văzut așa ceva niciodată

Cazul deosebit de grav al unei mame abandonate de fiica plecată în Italia a impresionat adânc medicii din Iaşi. Femeia a ajuns la spital într-o stare greu de descris în cuvinte, însă, potrivit medicilor, nu au mai văzut aşa ceva niciodată, în 35 de ani de carieră.

Bătrâna a ajuns la spital în stare de inconştienţă, mâncată de vie de viermi, iar asistentele au fost nevoite să extragă toate larvele cu penseta, una câte una.

Bătrână abandonată de fiica plecată în Italia

O bătrână de 84 de ani a ajuns la spital în stare de inconștiență, după ce ochiul ei a fost mâncat de viermi. Femeia a fost părăsită de propria fiică în urmă cu 12 ani, timp în care aceasta nu a mai fost îngijită de nimeni.

  

Aparent, o vecină care îi ridica pensia în fiecare lună de la poștaș s-ar fi angajat să-i poarte de grijă. A lăsat-o, însă, singură în casă săptămâni întregi, timp în care ochiul femeii imobilizate la pat de durere a fost mâncat total de viermi.

Când a ajuns la spital, medicii s-au îngozit de situația bătrânei. Zeci de viermi mișunau în ochiul acesteia, devorându-i deja și o bună bucată din arcadă.

Medic: „În 35 de ani de carieră nu am văzut așa ceva”

Medicii de la Oftalmologie, care au făcut intervenţia de extragere a larvelor spun că nu au mai văzut aşa ceva, în toată cariera.

Au început să o cureţe şi să-i ofere toate condiţiile pentru o recuperare cât mai grabnică, însă dacă bătrâna se întoarce în acelaşi mediu, este în pericol să se infecteze din nou.

Din păcate, de bătrână nu are grijă nimeni, iar femeia care ar fi trebuit să se ocupe de ea nu a mai dat pe la locuinţa bătrânei de săptămâni întregi. Totuşi, femeia respectivă îi ridică lunar pensia bătrânei.

Fiica femeii: „Nu mă întorc în România nici dacă moare”

Femeia ar fi fost abandonată acum 12 ani de propria fiică, în comuna Gorban. Deşi a locuit în Iaşi, într-un apartament, împreună cu fiica ei, a fost convinsă să-l vândă, iar fata a plecat imediat în Italia.

Bătrânei sale mame i-a cumpărat cu 1.000 de lei o casă dărăpănată la țară, unde a şi lăsat-o pe femeie la mila sorţii.

Medicii au contactat-o pe fiica bătrânei în Italia şi i-au explicat situaţia în care se află mama ei, însă răspunsul femeii a picat ca un trăznet. Nu o interesează şi nu se întoarce şi dacă mama ei moare, pentru înmormântare.

Uluiţi de răspunsul femeii, medicii au luat hotărârea de a se implica personal în cazul bătrânei, cumpărându-i haine, medicamente şi o vor vizita săptămânal, pentru a se îngriji de rănile ei.

„Eu sunt rezidentă în anul întâi. Eram în spital când a ajuns femeia la UPU. Am rămas marcată de imaginea viermilor care îi mâncau ochiul. Am stat câteva ore bune să-i scot vierme cu vierme din ochi. Este terifiant că nimeni nu a sesizat starea acesteia într-o comunitate mică de localnici. Când am dus-o acasă, vecinii ei păreau persoane foarte reci. Probabil nu se ajută unii pe ceilalți. Noi am promis că o vom ajuta de acum înainte”, a declarat o tânără rezidentă.

sursa www.observator.tv 

Advertisements

Related posts

Ministrul Costel ALEXE: „Începând cu 22 septembrie, Pașcaniul va avea propriul sediu pentru înmatricularea mașinilor. Este un rezultat direct obținut în urma campaniei publice derulate de PNL Pașcani, de Marius Pintilie, și o dovadă în plus a susținerii noastre la București!” (P)

Redacția

Cod portocaliu de ploi abundente în 10 judeţe printre care și județul Iași

Redacția

Avertizare meteo de vreme severă. Ploi și vânt puternic în mare parte din țară până mâine seară

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site