NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Bătrân salvat de pompieri după ce a suferit un accident vascular pe acoperișul casei

Un bătrân de 82 ani, care a suferit un accident vascular în timp ce repara acoperișul casei, a ajuns la timp la spital după o intervenție contracronometru a pompierilor din cadrul Gărzii de Intervenție Săveni și a echipajului de terapie intensivă SMURD.

S-a întâmplat în urmă cu puțin timp, la Ungureni. Alarma a fost dată de fiica bărbatului care a sesizat că acesta nu mai poate să coboare de pe casă.

Doi dintre salvatori au urcat pe acoperiș și, cu ajutorul celorlalți colegi care așteptau pe două scări, au reușit să îl coboare, în siguranță, pe bătrân. Acesta a fost preluat de către echipajul medical și transportat la spital pentru îngrijiri medicale de specialitate.

Potrivit medicului de pe echipajul de terapie intensivă mobilă SMURD, dr. Dănuț Panaitescu, pacientul prezenta hemiplegie pe partea dreaptă, cu observație de accident vascular, conștient, stabil hemodinamic și respirator.

  

telem

Advertisements

Related posts

DOCUMENT Ordonanța Militară 4: Amenzi uriașe, de 20.000 lei, pentru nerespectarea ordonanțelor militare/ Avertisment pentru șefii spitalelor: Pacienții nu pot fi refuzați la internare pe motiv că nu sunt confirmați pozitiv

Redacția

Victor Ponta: Nu bagam nicio taxa pe nicio centrala de apartament

Redacția

Donator de plasmă nevoit să scoată bani din buzunar, pentru a putea salva pacienți cu COVID-19

Redacția
Încarcă...