NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

Bătrân lăsat să zacă pe holurile unui spital din România. Infirmierele au stat și s-au uitat la el (VIDEO)

O echipă trimisă de ministrul sănătății la spitalul din Corabia a stabilit primele sancțiuni din unitatea medicală, acolo unde un pacient a fost ignorat timp de 3 ore de personalul medical. Medicul de gardă și asistenta de serviciu au fost amendați.

„Am văzut și eu imaginile de la Spitalul Orășenesc din Corabia și am cerut aseară trimiterea de îndată a unei echipe de control la fața locului pentru a stabili ce s-a întâmplat cu exactitate. Verificarea echipei de control a DSP s-a încheiat astăzi dimineață, la orele 2.00, și a fost înaintată Corpului de Control al ministrului sănătății”, a transmis Vlad Voiculescu. Astfel, au fost decise următoarele măsuri: Amendă contravențională medicului de gardă în valoare de 6.000 de lei în conformitate cu art. 26 litera b, „refuzul acordării asistenței medicale de urgență unui pacient de către un medic din cadrul UPU sau CPU”; Amendă contravențională asistentei medicale în valoare de 3.000 de lei în conformitate cu art. 32, litera k, „nerespectarea precauțiunilor universale și a protocoalelor de lucru de către personalul medical și auxiliar”; Avertisment pentru unitatea sanitară; S-a dat termen imediat pentru discutarea cazului în comisia de etică a unității sanitare și luarea măsurilor care se impun; S-a dispus refacerea și însușirea protocoalelor de lucru cu întreg personalul.

Imaginile revoltătoare de la spitalul din Corabia au apărut duminică, 10 ianuarie, în spațiul public. Un bătrân bolnav, îngenuncheat, imploră să fie băgat în seamă de personalul medical. Lucru care se întâmplă abia după trei ore, au scris site-urile locale Jurnalul Olteniei și Realitatea Oltului.

libertatea

  

Advertisements

Related posts

Stare de urgență la Spitalul Municipal Pașcani! Mai mulți medici și asistenți sunt cu demisiile în mână!

Marius Parteni

Vaccin obligatoriu la copiii de 6 ani, de negăsit la Iaşi încă din februarie

Redacția

Cum să scapi de dependența de zahăr în patru pași

Redacția
Încarcă...