RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sport

Bătaie de joc: rachete de badminton pentru câștigătorii turneului de tenis de câmp. Noroc de copii că s-au gândit la probele de dublu!

Autoritățile au mai bifat o „activitate”: prima parte a competiției municipale de tenis de câmp s-a încheiat azi cu premierea câștigătorilor la categoria 13-17 ani. Viceprimarul Vasile Axinte și inspectorul pentru tineret și sport Mirela Ancuța au premiat câștigătorul cu… un set de rachete de badminton! 

Octavian Stoica, Ștefan Matcovici și Bogdan Micu, ocupanții primelor trei locuri, au mai primit fiecare câte un set de mingi de tenis (numai bune de folosit cu rachetele de badminton) și un echipament sportiv oferit de sponsorul competiției, Siretul SA.

Noroc de copii, că „s-au organizat ei”!

Tinerii au jucat din dragoste pentru sport, nu pentru premiile puse la bătaie. Ca dovadă, i-au luat prin surprindere pe organizatori și au cerut și o competiție la dublu. O premieră mondială în sportul alb, căci nimeni nu se gândise la așa ceva, după cât se pare. Măcar au mai fost premiate hors concours și echipele Ștefan Matcovici/Bogdan Micu, Mădălin Chiper/Paul Enache și Robert Balan/Sergiu Loghin. „Pentru că copiii au decis să mai facă o categorie separată, noi n-am avut în concurs la dublu… ei s-au organizat… și am mai făcut o categorie în afara concursului, mai ales că am avut un sponsor oficial și o să-i premiem și pe cei de la dublu cu un echipament sportiv”, a spus Mirela Ancuța.

  

Deficiențele de organizare au fost recunoscute cu jumătate de gură de viceprimar, care a pasat responsabilitatea Mirelei Ancuța. „Pentru acest turneu de tenis de câmp mai mult s-a ocupat dra Mirela Ancută, pentru care îi și mulțumesc de fapt. Este sufletistă. Îmi pare rău că n-au fost mai mulți concurenți, să fie o competiție cât mai vastă. N-am avut din păcate la categoria de vârstă 10-13 ani, cu toate că sunt în Pașcani copii care practică acest sport. Cu cât sunt mai mulți pe teren trebuie să ne bucure, pentru că sportul înseamnă sănătate. Cu altă ocazie o să ne organizăm mai bine, o să facem pregătirea mai din timp, să-i anunțăm”, a spus Vasile Axinte.

Un sport exclusivist

Odinioară un sport pe care și-l permiteau doar cei bogați, „sportul alb” a devenit accesibil maselor în a doua jumătate a secolului trecut și foarte îndrăgit în urma rezultatelor excepționale ale unor sportivi precum Ion Țiriac și Ilie Năstase. În Pașcani existau mai multe terenuri unde copiii puteau juca, însă după 1990 acestea au fost lăsate în paragină sau chiar distruse, cum s-a întâmplat cu terenul actualului Liceu Economic „N. Iorga”. Inaugurat cu mare pompă în 2010, terenul din spatele blocului Moldova este singurul ce oferă condiții decente.

Nu este de mirare că nu s-au înregistrat mai mulți copii în competiție, dacă tenisul nu este accesibil decât unui grup restrâns. Neglijența pentru sportul de masă nu poate fi însă imputată doar actualei administrații, în condițiile în care majoritatea terenurilor din oraș s-au închis în ultimii 20 de ani, locul lor fiind luat de garaje, chioșcuri sau parcări.

Competiția continuă săptămâna viitoare, cu meciurile categoriilor adulților.

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Related posts

Micuții de la „Unirea Ruginoasa”, pe podium la Turneul “Fotbal a la Cluj”

Oana Cordoneanu

David Popovici s-a calificat cu cel mai bun timp în semifinale la 100 de metri înot liber, la Campionatul Mondial de la Budapesta

Redacția

Antrenorul PSG și Kylian Mbappe au râs când presa i-a întrebat de ce nu folosesc trenul, în loc de avion: Plecăm cu un iaht pe nisip

Redacția
Încarcă...