RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Iași

Bătaie de joc până la capăt în dosarul Cordunenilor: judecătorii au uitat să aresteze un interlop

Continuă brambureala judiciară din dosarul ruşinos finalizat în care au fost judecaţi Cordunenii. În toată agitaţia din ziua condamnării interlopilor, judecătorii de la Maramureş au omis să trimită Poliţiei un mandat de arestare emis pentru unul dintre acuzaţi care nu formulase apel, şi care a fost condamnat la patru ani de închisoare. Ştiindu-se cu musca pe căciulă, Mihai Corduneanu, poreclit, ca un făcut, „Bulă“, a stat liniştit acasă şi a văzut la televizor cum ceilalţi membri ai clanului au fost arestaţi după ce s-au predate. Abia după 30 de ore, când judecătorii şi-au adus aminte că l-au uitat pe „Bulă“, mandatul de executare a fost trimis la Poliţia din Iaşi. Documentul a ajuns, prin fax, abia vineri după-amiază.

Prin sentinţa de joi, 30 februarie, a Curţii de Apel Cluj, judecătorii din Ardeal au stabilit pedepse cu executare pentru trei membri ai clanului Corduneanu. Printre aceştia se număra şi Costel Corduneanu, considerat capul clanului, care a primit trei ani de închisoare şi care, aflând de la avocaţi că a fost condamnat, a mers singur la Inspectoratului de Poliţie Judeţean Iaşi pentru a se preda. Alături de el a fost încarcerat şi fratele său mai mic, Simon, care a fost condamnat definitiv la cinci ani de închisoare cu executare. Tot joi, 30 mai, la Poliţie a ajuns de la Tribunalul Maramureş, instanţa competentă să emită mandatele în acest dosar, un act conform căruia Vasile Ursariu, un locotenent al clanului, a fost şi el condamnat. Ursariu însă nu a fost găsit şi nici nu s-a predat.

Absolut stupefiant!

S-a întâmplat însă ceva absolut stupefiant. Deşi mandatele de arestare dintr-un dosar finalizat definitiv se emit cât mai rapid cu putinţă, de regulă în câteva ore de la pronunţare, tocmai pentru ca cei condamnaţi să fie prinşi cât mai repede sau să nu fugă, judecătorii de la Maramureş, loc în care a ajuns dosarul după strămutarea de la Iaşi, au uitat de unul dintre interlopi, care, din motive necunoscute, nu a mai formulat apel împotriva deciziei primei instanţe, din 2016, când a fost condamnat la 4 ani de închisoare. Mihai Silviu Corduneanu, zis „Bulă“, ar fi scăpat şi el, cel mai probabil, de pedeapsă, prin prescriere, dacă ar fi contestat-o. Sentinţa în cazul său nu a rămas definitivă încă din 2016, din cauza apelului formulat de DIICOT. Vineri, 31 ianuarie, la aproximativ 30 de ore de la sentinţa sefinitivă de la Cluj, judecătorul delegat de la Tribunalul Maramureş şi-a dat seama de cazul interlopului şi emite mandatul de executare a pedepsei pe numele celui supranumit, ca un făcut, „Bulă“. Documentul este trimis la 15.01, prin fax, la Inspectoratului de Poliţie Judeţean Iaşi, au precizat surse judiciare pentru „Ziarul de Iaşi“. Ieri, poliţiştii au anunţat oficial că Mihai Silviu „Bulă“ Corduneanu a fost încătuşat, fără a oferi alte detalii despre ruşinoasa cronologie a evenimentelor.

  

De ce a fost condamnat vărul Cordunenilor?

 „La data de 31 ianuarie a.c., poliţiştii din cadrul Biroului Urmăriri au pus în aplicare un mandat de executare a pedepsei de 4 ani închisoare, emis de Tribunalul Maramureş, pe numele unui bărbat de 46 de ani, din municipiul Iaşi. Bărbatul a fost condamnat pentru săvârşirea infracţiunilor de complicitate la înşelăciune şi şantaj“, a transmis, ieri, Poliţia din Iaşi. Potrivit unor surse, „Bulă“ a fost ridicat de acasă. El va face puşcărie pentru fapte care, în cazul altor inculpaţi, s-au prescris. O faptă este de complicitate la înşelăciune, şi anume că, în 2007-2008, a obţinut credite bancare cu acte false. De asemenea, în 2008-2009, „Bulă“ ar fi şantajat patronul unei săli de jocuri, cerându-i taxă de protecţie. Mihai „Bulă“ Corduneanu mai este judecat într-un dosar aflat pe rolul instanţelor ieşene din 2012, el fiind acuzat de trafic de droguri. El este şi recidivist. 

sursa www.ziaruldeiasi.ro

Related posts

Servicii gratuite de depistare precoce a cancerului, disponibile la IRO Iași

Redacția

Mii de cazuri de infecții respiratorii acute, înregistrate într-o săptămână în județ. Trei persoane diagnosticate gripă

Redacția

Un IT-ist din Iași a inventat aplicația COVID cu un an înainte să apară criza pe plan mondial

Redacția
Încarcă...