RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
AdministrațieȘtirea zilei

Bătaie de joc la adresa voluntarilor, care trudesc pentru înființarea Centrului de Recoltare a sângelui!

Consiliul Local a fost convocat astăzi în ședință extraordinară, pentru a discuta despre înființarea unui Centru de Dializă. Locația identificată este etajul unu, al sediului Serviciului de Administrație a Piețelor, din zona deal.

Aleșii din PSD și PMP au solicitat alocarea respectivului spațiu, sub pretextul că ar exista deja o solicitare în acest sens, depusă la Registratura Primăriei. Sorin Olariu și Gabriela Nedelcu au fost cei mai mari susținători ai acestei idei.

Consilierul PMP l-a acuzat pe primarul în funcție că ar avea un interes în ceea ce privește solicitarea depusă de o firmă din Iași, ce caută un teren pentru înființarea unui Centru de Dializă.

Primarul Pintilie i-a răspuns alesului local, că orice atribuire a unui teren, dacă va fi identificat, se va face cu respectarea legii, prin votul Consiliului Local și după o licitație.

  

Gabriela Nedelcu, consilier PSD, a intervenit și ea în discuție, unde a susținut că ar exista o solicitare pentru atribuirea spațiului din piața deal, pentru un Centru de Dializă.

Surpriza a venit după ședință. Serviciul Voluntar de Ambulanță Iași a depus în luna august 2020 o solicitare pentru alocarea spațiului de care vorbeau consilierii din opoziție, dar pentru amenajarea unei locații de care să beneficieze oamenii străzii, în situații grave.

Contactat de reporterii Actualitatea Tv, Marius Grațian Benchea, directorul Serviciului Voluntar de Ambulanță Iași a spus că nu a făcut o asemenea cerere. El își dorește ca autoritățile din Pașcani să îi susțină cu adevărat.

Până acum, în clădirea unde ar trebui să funcționeze Centrul Local de Recoltare a sângelului au fost investiți de către cei de la Serviciul Voluntar de Ambulanță Iași, peste 12.000 de euro.   

Related posts

Primarul învrăjbește consilierii PSD, societățile trebuie să existe. Agenții economici din Pașcani pot solicita eșalonarea datoriilor. Vasile Haldan:”Scrieți, dumneavoatră presa, că pot primi facilități”

Marius Parteni

Simpozion dedicat vieţii religioase în satul românesc, la Ruginoasa

Redacția

De astăzi, societatea CLP ECOSERV funcționează în sediul de pe strada Moldovei

Redacția
Încarcă...