NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
IașiSănătate

Bărbatul infectat cu malarie este mai bine. Medicii de la Boli Infecțioase îl țin sub supraveghere

Bărbatul infectat cu malarie care a fost internat la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași se simte mai bine. În continuare, rămâne sub atenta supraveghere a medicilor

Bărbatul care a fost internat cu malarie la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași este mai bine.

„Pacientul confirmat cu malarie în cursul zilei de vineri nu mai face febră. Bărbatul se află sub tratament specific și este în continuare sub atenta supraveghere a medicului curant și a întregii echipe medicale care îl îngrijește. I se recoltează constant probe pentru analize pentru a preveni orice risc de agravare a bolii, mai ales că a trecut cel puțin o săptămână de la manifestarea primelor simptome de boală și până la stabilirea diagnosticului și tratament. Malaria este o boală infecțioasă cu o evoluție imprevizibilă care poate decompensa starea de sănătate a persoanei infectate. Sperăm într-o evoluție favorabilă a pacientului nostru”, a precizat dr. Florin Roșu, managerul Spitalului de Boli Infecțioase din Iași.

Cum s-a infectat bărbatul cu malarie

Revenit din Camerun la sfârșitul lunii iulie, bărbatul a prezentat simptome asemănătoare unei viroze respiratorii și s-a adresat medicului de familie care i-a prescris tratament simptomatic. Pentru că starea de sănătate nu i s-a îmbunătățit după acest tratament, bărbatul s-a prezentat la Spitalul Municipal Pașcani, unde din nou a fost supus unui tratament pe care l-a urmat în regim de spitalizare.

Advertisements
  

„În cursul zilei de 18 august, bărbatul a fost admis prin transfer la spitalul nostru cu cefalee intensă, febră 38 cu 8 grade Celsius și mialgii (dureri musculare). Acesta ne-a comunicat că a avut și peste 40 de grade Celsius când a prezentat primele simptome. În urma unei discuții cu medicul de gardă, aflând că pacientul a revenit de curând dintr-o zonă endemică (chiar dacă a efectuat profilaxia pentru malarie), i s-au prelevat de urgență analize în cadrul laboratorului de analize medicale al spitalului pentru malarie, iar rezultatul a fost pozitiv”, a mai precizat dr. Florin Roșu.

Advertisements

Malaria este extrem de periculoasă

Pacientul se află sub tratament curativ pentru această boală infecto-contagioasă. Este stabil hemodinamic, i se administrează perfuzii de reechilibrare hidroelectrolitică și este monitorizat de echipa medicală. Putem spune că a venit la timp la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase „Sf. Parascheva” Iași, deoarece complicațiile malariei sunt grave: malarie cerebrală, insuficiență multiplă de organ, cu evoluție nefavorabilă. Bărbatul va rămâne internat pe toată perioada tratamentului, iar decizia de externare va fi luată doar când se va afla în afara oricărui pericol.

„Rugăm persoanele care vin din zone endemice, când prezintă orice simptome de boală, sau o modificare în homeostazia organismului, să se adreseze imediat medicului de familie, iar locul în care a călătorit să fie primul pe care îl menționează în discuția cu acesta”, a transmis dr. Florin Roșu, managerul Spitalului de Boli Infecțioase din Iași.

BZI.RO

Advertisements
Advertisements

Related posts

Ai aceste simptome? Ar putea fi vorba despre ficat marit

Redacția

Crește numărul deceselor din cauza COVID-19. Nou record de pacienți internați la ATI

Redacția

Taximetriștii blochează azi și mâine Centrul Iașului! Două zile anti-Uber

Redacția
Încarcă...