NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

Bărbat din județul Iași ucis de gripă: avea 46 de ani

Este cea mai tânără victimă din judeţ până în acest moment. Bărbatul era nevaccinat antigripal, având şi alte probleme associate. La nivel naţional au fost alte patru noi victime: toţi bărbaţi de circa 50 de ani.

Încă un ieşean a murit din cauza gripei, anunţă Centrul Naţional de Combatere şi Control al Bolilor Transmisibile. Acesta este cel de-al treilea caz de deces cauzat de virusul gripal în ultima săptămână la Iaşi.

„Este vorba despre un bărbat de 46 de ani din judeţul Iaşi, nevaccinat antigripal, şi care prezenta şi alte boli asociate“, au declarat reprezentaţii Spitalului de Boli Infecţioase „Sfânta Parascheva“. În ultimele două zile, la nivel naţional au mai fost înregistrate, pe lângă cazul de la Iaşi, alte patru cazuri, toţi fiind bărbaţi cu vârsta de aproximativ 50 de ani. Aceştia erau din judeţele Bacău, Bihor şi Argeş, nu erau vaccinaţi şi aveau şi boli asociate. Numărul total de decese întregistrate la Centrul Naţional de Combatere şi Control al Bolilor Transmisibile, pănâ ieri, era de 34.

Pentru prevenirea îmbolnăvirilor prin gripă, Direcţia de Sănătate Publică Iaşi recomandă populaţiei respectarea următoarelor măsuri: evitarea aglomerărilor umane, evitarea, pe cât posibil, a contactului cu persoanele bolnave, spălarea mâinilor tot timpul, izolarea persoanei bolnave de restul familiei într-o cameră corespunzătoare din punct de vedere igienic, folosirea de către persoanele bolnave a batistelor igienice, în caz de tuse sau strănut, aerisirea încăperilor sau a birourilor, menţinerea la domiciliu a copiilor bolnavi pentru evitarea transmiterii bolii in comunitate, evitarea vizitării bolnavilor sau suspecţilor de gripă, respectarea unui regim de viaţă sănătos. 

sursa www.ziaruldeiasi.ro

Advertisements
Loading...

Related posts

Medicii pensionari își pot continua activitatea

Redacția

Un bărbat din comuna Lespezi a fost plimbat 36 de ore între spitale! Radiografia unui sistem medical bolnav! Traseul neputinței

Redacția

Sfaturi de la medici: Cum să facem fața caniculei? Corturi anticaniculă în Pașcani

Teona Gherasim
Încarcă...