RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Poliție

Bărbat cu buletinul expirat din 2011, sancționat de Poliția Locală Pașcani! Amenzi în valoare de peste 18.000 de lei aplicate în ultima perioadă

Polițiștii locali pășcăneni continuă sancționarea persoanelor care nu respectă legea, prin aplicarea de amenzi și avertismente. Astfel, în perioada 3 – 16 mai 2022 au fost aplicate 62 de sancțiuni contravenționale, dintre care 4 cu avertisment contravențional scris. Valoarea acestora este de 18.345 de lei.

Vasile Avasiloaei, șeful Poliției Locale Pașcani a oferit câteva exemple, iar cele mai multe amenzi au fost aplicate pentru consumul băuturilor alcoolice în locuri publice.

„În data de 3 mai o femeie din Pașcani, aflându-se în parcarea Kaufland, apela în mod repetat la mila cetățenilor, cerșind sume de bani de la aceștia, deși este aptă de muncă. Conform Legii 61/1991 a fost sancționată cu amendă contravențională în valoare de 200 de lei. În data de 5 mai un bărbat din comuna Lespezi la 1:00 noaptea consuma alcool în loc public, pe strada Ștefan cel Mare, împreună cu încă două persoane, fiind sancționați cu câte 300 de lei fiecare. În data de 6 mai un bărbat din Pașcani aflându-se pe strada Vatra, la ora 23:30, consuma băuturi alcoolice și asculta muzică la intensitate mare tulburând astfel liniștea publică împreună cu altă persoană. Conform Legii 61/1991 a fost sancționată cu amendă contravențională în valoare de 800 de lei fiecare. În data de 7 mai o femeie din Pașcani a fost depistată dând foc la resturi vegetale, în curtea locuinței sale pe strada Ion Creangă. Conform HCL 30/2002 a fost sancționată cu avertisment contravențional scris. La aceeași dată, un conducător auto din comuna Vânători a staționat voluntar pe trotuarul pietonal de pe strada Crinilor. A fost sancționat cu 725 de lei amendă contravențională și 3 puncte de penalizare. În data de 10 mai un bărbat din Iași, la ora 23:30, a fost depistat consumând băuturi alcoolice în Parcul Municipal.  Conform Legii 61/1991 a fost sancționată cu amendă contravențională în valoare de 400 de lei. La aceeași dată, un bărbat din Pașcani cu ocazia legitimării și verificării în baza de date în timp ce se afla pe strada Ion Creangă, la ora 01:00 noaptea s-a constatat că avea actul de identitate expirat din 2011. A fost sancționat cu 100 de lei amendă contravențională. Menționăm că, la acea oră consuma băuturi alcoolice împreună cu un bărbat, fiind amândoi sancționați cu câte 200 de lei fiecare. La data de 11 mai, un bărbat din Pașcani, a fost depistat când deversa ape reziduale cu detergent în șanțul de colectare a apelor pluviale de pe domeniul public. Acesta a fost sancționat cu 300 de lei amendă contravențională. La acceași dată, un bărbat din Pașcani a pătruns conducând o motocicletă pe esplanada din municipiul nostru. Acesta a fost sancționat cu 100 de lei. La data de 14 mai, un bărbat din Pașcani, aflându-se pe strada Eugen Stamate consuma și arunca pe jos coji de semințe. A fost sancționat cu 150 de lei amendă contravențională”, a declarat Vasile Avasiloaei.

Reamintim pășcănenilor că, pot apela la numărul de telefon al dispeceratului Poliției Locale, în cazul în care constată nereguli pe raza municipiului Pașcani. Numărul de telefon este 0232-710730.

  

Related posts

S-a urcat la volan beat şi fără permis

Ema Roman

Pășcănean găsit mort în casă

Redacția

Accident grav la Cristești: un bărbat a fost strivit după ce şoferul unui VW Golf a adormit la volan (FOTO VIDEO)

Oana Cordoneanu
Încarcă...