NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Bărbat cercetat pentru rănirea şi schingiurea animalelor după ce şi-a lovit calul

Un bărbat de 30 de ani, din judeţul Vrancea, este cercetat de poliţişti fiindcă şi-a lovit cu brutalitate calul şi l-a băgat cu forţa în apă, au informat, marţi, reprezentanţii Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră (STPF) Vaslui.

Potrivit acestora, luni, în timpul desfăşurării unei misiuni specifice de supraveghere şi control în zona de competenţă, un echipaj al poliţiei de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Fălciu a observat, în balta Pruteţ de pe raza localităţii Bogdăneşti, o persoană de sex masculin care lovea un cal, obligându-l prin lovituri repetate şi violente cu pumnii şi cu căpăstrul să intre în apă şi scufundându-l de mai multe ori cu capul în apă.

‘S-a procedat la legitimarea persoanei, ocazie cu care s-a stabilit că bărbatul este cetăţean român, în vârstă de 30 de ani, din judeţul Vrancea. În momentul în care colegii noştri i-au atras atenţia că rănirea sau schingiuirea animalelor este o faptă sancţionată de codul penal, bărbatul a precizat pe un ton iritat şi agresiv că este proprietarul calului şi că se comportă cu el aşa cum doreşte, în tot acest timp continuând să-l agreseze’, se precizează în comunicatul remis de STPF Vaslui.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză sub aspectul săvârşirii infracţiunii de rănirea sau schingiuirea animalelor, dosarul urmând a fi predat, cu declinare de competenţă, autorităţii legale competente în soluţionare.

RADIO IASI

loading...
Advertisements

Related posts

Zeci de călugări de la Mănăstirea Putna au fost internaţi în Spitalul Suceava cu simptome de COVID-19

Redacția

Superluna Roz a fost vizibilă şi în România

Redacția

Tătaru a anunțat de când ar putea fi permis accesul spectatorilor pe stadioane

Redacția
Încarcă...