NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Balcon la parterul blocului – solicitarea unui păşcănean care nu se înţelege cu vecinii

Nu faceţi niciun fel de construcţie fără autorizaţie de la Primărie! Este sfatul pe care un păşcănean l-a primit de la autorităţile locale. Omul locuieşte la parterul Blocului V1 Siretul de pe strada Grădiniţei, şi vrea să-şi închidă balconul pentru a avea un spaţiu unde să-şi întindă rufele.

 

  

Omul a declarat că are vecini care au procedat asemenea, cu mulţi ani în urmă, şi vrea acum să le urmeze exemplul.

Unul dintre vecinii săi a închis, printr-o construcţie, uscătorul – cotă comună a tuturor proprietarilor, iar singurul care are de suferit este el, pentru că fiind la parter, nu are balcon.

Reprezentanţii autorităţilor publice locale i-au transmis păşcăneanului să acţioneze legal dacă vrea să-şi închidă balconul.

“Este un regulament aprobat în CL prin care nu se mai dă voie să se închidă balcoanele. Acum în lucru sunt trei regulamente făcute de trei consilieri diferiţi, privitor la închiderea balcoanelor. Vrem să armonizăm regulamentul ca să putem să mai acordăm autorizaţii de construcţii. Nu puteţi închide aşa cum vreţi, aveţi nevoie de autorizaţie. Înainte era altceva, acum dacă vă reclamă un vecin că aţi închis balconul, luaţi amendă şi de la Inspectoratul de Stat în Construcţii, şi de la Poliţia Locală”, a fost replica viceprimarului Gabriela Nedelcu.

Construirea unui balcon este permisă în baza autorizaţiei de construire, eliberată de serviciile abilitate din cadrul primăriilor locale. Primul pas pentru obţinerea autorizaţiei de construire este eliberarea certificatului de urbanism. Acesta se obţine de la primăria pe rază căreia se află apartamentul. După obţinerea certificatului de urbanism, este necesară obţinerea avizelor de la furnizorii de utilităţi şi întocmirea expertizei tehnice. Totodată este necesară obţinerea avizului GIS-Cadastru, în care se face referire la categoria terenului viitoarei construcţii, dacă este sau nu spaţiu verde şi dacă este sau nu construibil. 

Un alt pas important ce trebuie făcut este obţinerea acordului Asociaţiei de proprietari (acordul şi semnătură preşedintelui asociaţiei) sau acordul notarial al tuturor proprietarilor de pe scară, în cazul în care blocul nu are asociaţie de proprietari, însă şi acordul notarial al vecinilor adiacenţi. De asemenea, este necesar acordul Inspectoratului în Construcţii, pentru intervenţii la orice construcţie existentă. 

 

{jcomments on}

Advertisements

Related posts

Modificări privind circulația rutieră pe străzile ”Izvoarelor” și ”Mihai Eminescu”. Va fi instituit un sens unic!

Marius Parteni

Stop lucrări pe “Grădiniței”, din lipsa unui proiect tehnic! Pasajul rutier peste calea ferată trebuie expertizat tehnic

Marius Parteni

Primarii au declanşat războiul bugetelor

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site