RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

Băiat de 13 ani, care vindea usturoi pe stradă, preluat de Protecția Copilului după o postare pe Facebook

Un băiat de 13 ani care vindea usturoi pe stradă, la Piteşti, pentru a face rost de bani de mâncare, a fost preluat de DGASPC Argeş după ce o persoană a semnalat pe Facebook cazul lui.

Copilul a fost dus într-un centru al DGASPC Argeş.

Cazul copilului de clasa a şasea care îndura frigul, pentru a face rost de bani pentru mâncare, a ajuns la cunoştinţa autorităţilor după ce o persoană l-a fotografiat şi a scris despre el pe un grup public de Facebook.

“El este Ionuţ, este pe clasa a 6-a şi face ore online, după ce termină orele vinde usturoi ca să îşi ia ceva de mâncare. Când l-am văzut stând în frig mi s-a rupt sufletul… şi i-am oferit o mână de ajutor, pentru că orice lucru mic valorează mult atunci când nu ai nimic. Dacă vreţi să-l ajutaţi şi voi, cu orice, îl găsiţi în fata la Rodali (Zona la bere). Mulţumesc frumos”, este postarea făcută de un internaut, alături de o fotografie a copilului.

  

După ce au citit postarea, cei de la echipa mobilă din cadrul Serviciului de intervenţie în situaţii de Abuz, Neglijare, Trafic, Migraţie, Repatrieri şi Telefonul Copilului s-au deplasat la locul indicat şi l-au găsit pe băiat.

“Urmare a prezentării acestei situaţii, D.G.A.S.P.C. Argeş s-a autosesizat şi a fost demarată procedura de evaluare iniţială, în conformitate cu prevederile Legii 272/2004, cu modificările şi completările ulterioare privind protecţia şi promovarea drepturilor copilului. (…) Minorul a fost identificat, preluat şi este în siguranţă în cadrul unui centru din cadrul D.G.A.S.P.C. Argeş. Urmează a fi evaluată situaţia minorului şi vor fi indentificate cele mai bune soluţii în vederea respectării interesului superior al copilului”, informează DASPC Argeş, într-un comunicat dat publicităţii miercuri, potrivit news.ro.

observator

Related posts

Cât trebuie să plătești la stat pentru a primi pensie dacă nu ai cotizat

Redacția

Metoda accidentului în variantă bisericească! Cum vă puteți feri de escrocherii!

Ema Roman

200 de corişti vor cânta în Piaţa Palatului imnul special dedicat Papei. Ce alte surprize i s-au pregătit?

Redacția
Încarcă...