RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

Bacău: Directoarea unei școli a fost demisă după ce a transmis că etnicii maghiari nu vor fi chemați să participe la manifestările de 1 Decembrie

Directoarea unei școli din județul Bacău a fost demisă de Inspectoratul Școlar, după ce aceasta a avut un limbaj reprobabil la adresa unor elevi de etnie maghiară. Totul într-o discuție pe grupul de whatsapp al școlii, în care directoarea a transmis că etnicii maghiari nu vor fi chemați să participe la manifestările de 1 Decembrie.

Cazul a avut loc zilele trecute și este dezvăluit de Ziarul de Bacău. Potrivit sursei citate, directoarea școlii gimnaziale din comuna Pârjol le-a transmis subordonaților să nu invite și elevii aparținînd etniei maghiare la manifestările de Ziua României.

În mesajele transmise profesorilor pe grupul de Whatsapp al școlii ea a folosit un limbaj injurios la adresa etniei, explicând că maghiarii sărbătoresc pe 14 martie, de ziua Ungariei, nu de 1 Decembrie.

Situația a ajuns și la Inspectoratul Școlar, care a declanșat imediat o anchetă.

  

Iar în urma anchetei, directoarea, care a recunoscut că adresat cuvinte injuriopase, a fost demisă.

Inspectoratul Școlar Bacău condamnă atitudinea directoarei demise, considerând că incidentul este nu doar grav, ci și discriminatoriu, care „e de natură a semăna disensiui artificiale într-o comunitate mică în care domnește respectul și înțelegerea recirprocă”.

Directoarea a fost eliberată din funcție înainte de Ziua Națională.

Directoarea a fost eliberată din funcție înainte de Ziua Națională.

Europa fm

Related posts

Micii din comerț sunt mai toxici ca niciodată. Din ce sunt făcuți

Redacția

Pus să urmeze cursuri de calificare după ce a cheltuit la jocuri electronice banii din fonduri europene

Redacția

Planul Comisiei Europene pentru a evita haosul vacanțelor. Cum se va călători în această vară

Redacția
Încarcă...