NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație Știrea zilei

Bacalaureat 2021. Subiectele la Limba română, profil real și uman

Bacalaureat 2021 începe luni, 28 iunie, cu proba scrisă la Limba română. Subiectele, dar și baremul de corectare, vor fi publicate pe edu.ro începând cu ora 15:00, imediat ce ele vor fi disponibile. Varianta extrasă de Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație a fost cea cu numărul 4.

BAC 2021 va continua marți, 29 iunie, cu proba obligatorie a profilului – probă scrisă -, pe 30 iunie cu proba la alegere, iar pe data de 1 iunie, limba maternă.

Ministerul Educației a decis că anul acesta nu se mai susțin probele de competențe lingvistice de comunicare în limba română, cele de comunicare în limba maternă, de competențe digitale și într-o limbă străină. Potrivit unui ordin de ministru s-a decis ca acestea să fie echivalate cu mediile din cei patru ani de studiu.

Subiecte Limba română, Bacalaureat 2021

UPDATE: Subiecte Limba Română, profil uman

La subiectul I, candidații au avut de rezolvat mai multe exerciții pe baza unui text suport al Elenei Văcărescu. La subiectul II, absolvenții de
clasa a XII-a au avut de evidențial relația dintre ideea poetică și mijloacele artistice în opera Orizonturi, de Ioan Vinea. Subiectul III la profilul uman la română la BAC 2021 a fost un eseu despre particularitățile unui personaj dintr-o nuvelă studiată.

  
Subiecte Limba română, profil uman, Bacalaureat 2021
Subiecte Limba română, profil uman, Bacalaureat 2021 FOTO: Mediafax
Subiecte Limba română, profil uman, Bacalaureat 2021

UPDATE: Subiecte Limba Română, profil real

La subiectul I absolvenții de liceu de la profilul real și tehnologic au avut un text la prima vedere „Viața lui I.L. Caragiale” de Șerban Cioculescu, potrivit edupedu.ro.

La subiectul I, punctul B, candidații au avut de făcut un text argumentativ despre „dacă greutățile vieții pot îngreuna sau nu realizarea responsabilităților față de familie”.

Subiectul II a fost un comentariu al unei poezii de Ion Vinea.

La Subiectul III, candidații au avut eseu despre particularitățile unei nuvele studiate.

subiecte-romana-real1
subiecte-romana-real2

Proba la Limba și literatura română – Proba E. a) – este obligatorie pentru toate profilurile. Subiectele diferă însă în funcție de profilul real sau uman absolvit de elev. În ambele cazuri, proba este structurată în trei mari subiecte: I, II și III.

De obicei, indiferent de profil – real sau uman – subiectele I și II sunt aceleași. Diferențele de cerință apar la subiectul III.

Din cauza pandemiei, programa pentru BAC 2021 a fost simplificată.

digi24

Advertisements

Related posts

Şcoala online se prelungește

Redacția

Orban, reacție la protestele elevilor: Școala va începe. Nu pot da un răspuns acum, suntem în 3 august

Redacția

Patru elevi de la Sadoveanu s-au calificat la etapa națională a concursului antidrog-„Împreună’

Oana Cordoneanu
Încarcă...