NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

Azi, ultima probă la Evaluare: Matematică

Absolvenţii de clasa a VIII-a vor susţine astăzi ultima probă scrisă a Evaluării Naţionale, cea la Matematică, la nivelul judeţului 7.402 elevi finalizând cursurile ciclului gimnazial în acest an. 

Proba la Matematică va fi susţinută în 175 de centre de examen, 56 dintre acestea fiind în mediul urban, iar 119 în mediul rural. Având în vedere însă că la prima probă scrisă, cea la Limba română, s-au prezentat la examen doar un număr de 6.536 de elevi, se aşteaptă ca la proba de astăzi numărul de elevi să fie chiar mai mic. Practic, aproximativ 1.000 de absolvenţi de clasa a VIII-a nu vor susţine testarea naţională la nivelul judeţului, adică aproximativ 12% din numărul total.

Ca şi în cazul primei probe, elevii vor intra în sălile de examen doar cu mască de protecţie, iar la intrarea în incinta şcolii li se va lua temperatura. În cazul în care un elev are temperatura peste 37,3 grade Celsius, acesta va putea susţine proba la Matematică în sesiunea specială, care se desfăşoară pe 29-30 iunie. La nivelul judeţului, la prima probă, nu au fost înregistrate cazuri de elevi refuzaţi din cauza temperaturii prea mari, însă 14 elevi vor susţine probele în cea de-a doua sesiune, unul dintre aceştia fiind diagnosticat cu Covid-19, iar 13 se află în izolare la domiciliu. Primele rezultate vor fi afişate luni.

ZIARUL DE IASI

loading...
Advertisements

Related posts

Campanie de informare cu privire la violența în școli, la Colegiul Tehnic CF „Unirea”

Oana Cordoneanu

Încep înscrierile la clasele pregătitoare

Răzvan Grecu

Promoția 1990 de la Colegiului Tehnic CF Unirea Pașcani, a aniversat astăzi 25 de ani de la terminarea liceului

Teona Gherasim
Încarcă...