RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

Azi e premiera filmului despre ameninţările la care sunt supuşi profesorii

La Iaşi se va prezenta astăzi, în cadrul unui eveniment care va avea loc de la ora 13.00 la Teatrul „Luceafărul“, o producţie cinematografică menită să atragă atenţia asupra fenomenului de bullying asupra profesorilor.

 

  

Pelicula poartă numele de „FărăApărare“, cunoscuta actriţă Medeea Marinescu jucând în acest film, alături de actori ai Teatrului Naţional din Iaşi. În distribuţia acestui film vor putea fi urmăriţi şi actori amatori, Daria Bahrin, elevă la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu“, Codruţa Filip, absolventă a Facultăţii de Drept, dar şi Adeline Ţintilă, medic oncolog.

„Mâine (n.r. – 10 mai) avem premiera filmului «Fără Apărare». Este un film făcut în cadrul campaniei pe care noi am derulat-o în intervalul 17 februarie – 10 mai, pentru că aici o şi încheiem, campanie care a consemnat articole de specialitate, puncte de vedere ale autorităţilor locale, ale parlamentarilor, specialişti cum este profesorul Valeriu Ciucă, dar şi alte activităţi. Campania a culminat cu finalizarea acestui produs, care este fără precedent şi unic în peisajul sindical. Este un film emoţionant, care reliefează problemele pe care le au uneori profesorii şi care au strânsă legătură cu fenomenul de violenţă şi de bullying la adresa cadrelor didactice. Evident că fenomenul în sine este unul mai complex, mai larg, şi viziează şi elevii, doar că, în ceea ce îi priveşte pe elevi, tot au fost făcute campanii, însă deloc în ceea ce priveşte cadrele didactice şi suntem prima instituţie care lansează un avertisment şi un mesaj legat de impactul acestui fenomen“, explică Laviniu Lăcustă, preşedintele Uniunii Sindicatelor Libere din Învăţământul Preuniversitar Iaşi

Pe lângă prezentarea filmului şi discuţiile legate de fenomenul de bullying, la eveniment se va prezenta şi o propunere de modificare a Legii Educaţiei.

„La eveniment vom anunţa şi o propunere de modificare a actualei Legi a Educaţiei Naţionale şi pe care noi vom încerca să o promovăm la nivelul Camerei Deputaţilor. Scopul acesteia este de a îmbunătăţi actuala lege, pentru că şi în sondajul pe care l-am făcut şi pe care îl vom da publicităţii vedem că lucrurile arată rău. Avem un sondaj de opinie deja finalizat la nivelul judeţului Iaşi“, a adăugat Laviniu Lăcută.

La evenimentul de astăzi vor participa, conform reprezentanţilor USLIP Iaşi, reprezentanţi ai mediului universitar, printre care şi profesorul Constantin Cucoş, directoral Departamentului pentru Pregătirea Personalului Didactic, care este şi coorganizator al acestui eveniment prin departamentul condus de către acesta, reprezentanţi ai Primăriei Muncipiului Iaşi şi primarul Mihai Chirica, dar şi Marian Şerbescu, prefectul Iaşului.

De asemenea, Camera Deputaţilor va fi reprezentată la eveniment de către Camelia Gavrilă, preşedintele comisiei de învăţământ, dar şi Petru Movilă, care va anunţa un proiect care vine în sprijinul campaniei USLIP Iaşi, dar şi reprezentanţi ai elevilor, ai părinţilor, şi şi-au anunţat prezenţa şi aproximativ 100 de directori de şcoli şi liderii de sindicat din judeţ, dar şi lideri judeţeni şi preşedintele Federaţiei Sindicatelor din Educaţie, Simion Hancescu, şi reprezentanţi ai Jandarmeriei.

 sursa www.ziaruldeiasi.ro

 

Related posts

Emoţii pentru prichindeii de la şcoală. Mâine încep evaluările naţionale la clasele mici

Redacția

Colegiul ”Sadoveanu” va reprezenta județul Iași la faza națională a unui concurs de proiecte antidrog

Redacția

Elevi pășcăneni au obținut locul I la un concurs de dans sportiv pentru tineret

Redacția
Încarcă...