NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Comunicate de Presă

Autostrăzile Moldovei prioritățile Guvernului liberal!

Ministrul Mediului, Costel Alexe, candidatul PNL Iași la președinția Consiliului Județean Iași anunță primele măsuri concrete privind deblocarea și proiectarea proiectelor majore de infrastrucură rutieră ale Moldovei: A7 și A8.

”Modernizarea infrastructurii rutiere nu trebuie să mai fie un vis frumos, fără un orizont de speranță, ci trebuie să fie o prioritate națională și regional, căci indiferent de străbați Moldova de la Iași la Focșani, de la Suceava la Bacău, de la Piatra Neamț la Vaslui și de la Botoșani la Galați, situația drumurilor te îngrozește iar efectele sunt crunte: peste 2000 de oameni decedați și peste 9200 de grav răniți în cele 9000 de accidente rutiere extreme de grave.

De 30 de ani Moldova stagnează și am ajuns singura regiune din Uniunea Europeana fără un km de autostradă, singura regiune în care județele sunt legate de drumuri cu o singură bandă pe sens, iar majoritatea municipiilor reședință de județ nu au variante ocolitoare pentru devierea traficului greu și al celui de tranzit, surse importante de poluare!

Gradul de depopulare este uriaș, sărăcia și somajul cele mai ridicate și avem cel mai mic nivel de trai din țară și din Uniunea Europeană.

  

Trebuie să reparăm nedreptățile guvernărilor trecute!

Ciopârțită de interese politice, Autostrada Iași Târgu Mureș a fost repusă pe linia de plutire, prioritizată și finanțată căci un proiect de asemenea anvergură, prins în prioritățile Master Planului General de Transport al României va fi finanțat cu celeritate!

Principala poartă de intrare/ieșire a băieților deștepți din PSD a fost permanent infrastrucutra, fie că vorbim de cea rutieră sau de cea feroviară, valoarea uriașă a proiectelor fiind un magnet pentru toți cei interesați să se înșurubeze la conducta cu bani publici, un imens bazin drenat sistematic de factorul politic către firmele și asocierile băieților deștepți din partid.

În doar câteva luni de Guvernare PNL s-a reușit ce nu s-a vrut în 3 ani de administrație PSD: deblocarea marilor proiecte de infrastructură rutieră:

Am reușit să deblochez un proiect care zăcea efectiv în sertare de 3 ani și care este incontestabil cel mai important proiect de dezvoltare regională: Autostradă Unirii, Iași-Tg.Mureș!

Guvernul PNL a făcut un pas important pentru realizarea autostrăzii Târgu Mureș – Iași – Ungheni. Astfel că prin Ordonanța de Urgență pentru completarea și modificarea Legii 291 din 2018 privind aprobarea obiectivului de investiții Autostrada Iași – Târgu Mureș, Autostrada Unirii a recuperat enorm odată cu această ordonanță de urgență nu mai puțin de trei ani de zile.

Susțin fără echivoc toate proiectele de infrastructură pe care le are azi Moldova, fie că vorbim de A8, de A13 sau de A7, pentru că sunt vitale toate pentru dezvoltarea regiunii noastre. Consider strategică și prioritară Autostrada Unirii, Ungheni-Iaşi-Târgu Mureş, vitală pentru deschiderea Moldovei către vestul Europei.

E timpul să scoatem Moldova din izolaționism economic și social!”, a declarat Costel Alexe, Ministrul Mediului și candidatul PNL Iași la președinția Consiliului Județean Iași.

Advertisements

Related posts

Echipa Mironobot, premiul Judge Award la Campionatul Regional Iasi First Tech Challenge Romania – sezon 2019-2020

Redacția

Florin Constantinescu: “Autostrada est-vest – un paşaport al Republicii Moldova pentru Uniunea Europeană”

Redacția

PREMII DEOSEBITE PENTRU ELEVII COLEGIULUI NAȚIONAL ”MIHAIL SADOVEANU” PAȘCANI LA CONCURSUL NAȚIONAL DE CREAȚIE LITERARĂ ”TINERE CONDEIE”

Redacția
Încarcă...