RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

Autorităţile lansează o campanie de informare la nivel naţional privind modul de reacţie în caz de cutremur

fenomenul-eql-–-de-ce-apar-lumini-ciudate-inaintea-unor-cutremure-mari

Autorităţile lansează astăzi o campanie de informare la nivel naţional privind modul de reacţie în caz de cutremur.

Guvernul va aproba o hotărâre prin care site-ul „Fii pregătit!” să poată fi promovat de fiecare instituţie şi să devină cât mai accesibil pentru cetăţeni. Aceste decizii au loc în contextul seismelor înregistrate în ultima perioadă în judeţul Gorj. Relatează Petruţa Obrejan.

Pregătirea populaţiei pentru a şti cum să reacţioneze în timpul şi după un eventual seism este esenţială, ca de altfel şi modul în care instituţiile direct răspunzătoare trebuie să reacţioneze, este de părere secretarul de stat Raed Arafat. Un accent special se va pune pe măsurile de prevenire. De altfel, în ultimii ani, spunea Raed Arafat, au avut loc mai multe campanii de informare a populaţiei, inclusiv la nivel local sau zonal.

Raed Arafat: Cea mai cunoscută fiind campania „Eu nu tremur la cutremur”. Dacă vorbim de riscul cutremurului – campanile au fost pe mai multe riscuri – o campanie care urmează să revină pe 30 de posturi de televiziune şi va merge o perioadă mai lungă, cu toate clipurile care le conţine pentru informarea populaţiei asupra modului de reacţie.

  

Un alt instrument gândit să ofere informaţii utile populaţiei în caz de situaţii de urgenţă este şi platforma „Fii pregătit!„. În acest sens, premierul Nicolae Ciucă a solicitat elaborarea unei hotărâri care să fie discutată şi adoptată de Executiv, astfel încât această platformă „Fii pregătit” să fie preluată de fiecare instituţie. Pe de altă parte, şeful Executivul a cerut să se acorde o atenţie sporită infrastructurii şcolare, astfel încât elevii să fie protejaţi în orice condiţii.

Nicolae Ciucă: Avem 70 de şcoli care se reabilitează printr-un program finanţat de către Banca Mondială, dar avem, de asemenea, 118 şcoli care au fost evaluate cu risc seismic unu.

În context, premierul Nicolae Ciucă i-a cerut ministrului dezvoltării să facă un plan concret pentru consolidarea tuturor clădirilor cu risc seismic ridicat. 

radio iasi

Related posts

Autoritățile fac cercetări în cazul decesului micuțului de 7 ani de la Liceul ”Nicolae Iorga”!

Marius Parteni

Icoană de la Trifești, adusă la Ruginoasa pentru slujba de ploaie

Ema Roman

Tată și fiu au ajuns la spital cu mai multe plăgi prin înjunghiere

Oana Cordoneanu
Încarcă...