NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Poliție

Autorii mai multor furturi descoperiți de polițiștii pășcăneni, în urma unei razii

Poliţiştii pășcăneni au acţionat pe raza de competenţă respectiv în cele două pieţe agroalimentare din municipiu, în cele două târguri săptămânale de pe raza comunelor Lespezi şi Hălăuceşti, pe raza comunelor Moţca, Mirosloveşti, Mogoşeşti – Siret, Ruginoasa şi Tătăruşi. 

Acțiunea a fost pentru prevenirea infracţionalităţii stradale, a faptelor ilicite de comerţ, depistarea celor care comercializează produse de contrabandă, prinderea persoanelor urmărite sau a celor care se sustrag de la cercetări, prevenirea evenimentelor rutiere cât şi pentru menţinerea unui climat de ordine şi siguranţă publică.

Au fost vizate 9 zone de acţiune. Au fost controlate 19 unităţi de alimentaţie publică şi verificaţi 24 vânzători şi 52 autovehicule controlate. Au fost legitimate 72 de persoane. Au fost conduse la sediul poliţiei pentru verificări 9 persoane. Au fost constatate 2 infracţiuni de natură judiciară. Au fost identificate 3 persoane bănuite de comiterea unor infracţiuni. Au fost aplicate 68 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 8 conform Legii nr. 61/ 1991, 10 conform Legii nr. 12/1990, 3 conform Legii nr. 333/2003, 46 conform O.U. G. 195/ 2002, în valoare de 61.405 lei. Acțiunea a avut loc pe data de 12 iunie, între orele 06:30 – 13:30.

 

Exemple :

1. Poliţiştii Secţiei 6 Poliţie Rurală Paşcani au fost identificat  şi aduşi la cercetări doi tineri de 20, respectiv 17 ani, bănuiţi   că în cursul lunii martie 2015 ar fi pătruns în locuinţa unei persoane plecată din ţară de unde ar fi sustras două aparate electronice. Prejudiciul a fost recuperat în proporţie de 50%, iar cei doi sunt cercetaţi sub aspectul comiterii infracţiunii de furt calificat.

2. Poliţiştii din cadrul Poliţiei mun. Paşcani l-au adus la cercetatări pe M. R.,  de 19 ani, iar în urma probatoriului administrat în cauză   a rezultat că la data de 2 iunie 2015 ar fi sustras dintr-un imobil un sistem audio în valoare de 250 lei. Prejudiciul a fost recuperat, iar cercetările continua sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt.

3. Cu ocazia controlului efectuat în târgul din com. Hălăuceşti, a fost depistat un bărbat de 39 ani, din jud. Neamţ, care efectua acte de comerţ cu material lemnos şi cherestea, fără a înregistra în casa de marcat fiscală sumele obţinute din vânzarea mărfurilor. A fost confiscată suma de 250 lei provenită din vânzări, iar administratorul a fost sancţionat conform OUG 28/1999 cu amendă în valoare de 3.000 lei.

4. Un tânăr de 19 ani, din com. Leţcani, a fost depistat pe str. Gării din municipiul Paşcani în timp ce consuma băuturi alcoolice . Acesta a fost sancţionat conform Legii 61/1991 cu amendă în valoare de 100 lei.

 Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

 

 

 

Advertisements
Loading...

Related posts

12 societăți comerciale din Pașcani au fost verificate de polițiști. Amendă 2000 lei pentru că nu a fost asigurată paza la un punct de lucru

Redacția

Eșecul naționalei l-a împins la un gest penal pe un tânăr din Sodomeni

Redacția

Pășcănean sancționat că a condus un moped fără permis și a refuzat să sufle în etilotest

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site