RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Autocolantele GB de pe numerele de înmatriculare britanice nu mai sunt valabile pentru șoferii care conduc în alte țări

Noile reguli, făcute publice de guvernul britanic pe 28 septembrie, prevăd că orice șofer cu un autocolant GB pe mașină trebuie acum să-l înlocuiască cu unul nou în Marea Britanie dacă își conduce vehiculul în străinătate. Sancțiunile pentru nerespectarea noilor reguli pot varia. Lanțul de magazine Halfords, care vine autocolanți, a avertizat că șoferilor care nu au reușit să afișeze semnele din Marea Britanie li se poate refuza intrarea în unele țări.

Autocolantul GB era valabil pentru mașinile din Anglia, Scoția, Țara Galilor și Irlanda de Nord. Schimbarea care a intrată în vigoare marți își propune să includă Irlanda de Nord în urma Brexit-ului, deoarece termenul Marea Britanie se referă la uniunea dintre Anglia,  Scoția și Țara Galilor.

Măsura a fost dezvăluită de Organizația Națiunilor Unite, care a declarat că a primit “o notificare prin care se afirmă că Regatul Unit schimbă semnul distinctiv pe care l-a selectat anterior pentru afișarea în trafic internațional a vehiculelor înmatriculate în Regatul Unit, din ‘GB’ în ‘UK’ ”.

În ianuarie, drapelul Uniunii Europene a fost eliminat de pe toate modelele de înmatriculare din Marea Britanie și șoferilor din Marea Britanie li s-a spus că nu vor trebui să afișeze un autocolant GB în majoritatea țărilor UE dacă numărul lor de înmatriculare are GB sau GB cu un drapel al Uniunii.

  

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Cîțu îi răspunde lui Grindeanu: Nu am așteptări de la bolșevici. Dar am de la conducerea PNL

Redacția

Războiul din Gaza a ajuns în a 100-a zi / Netanyahu: „Nimeni nu ne va opri, nici Curtea de la Haga, nici Axa Răului, nici nimeni altcineva”

Redacția

Un actor britanic întrerupe reprezentația cu Hamlet după ce un spectator a deschis laptopul/ Andrew Scott a spus că „nu avea cum” să continue în timp ce bărbatul răspundea la e-mailuri

Redacția
Încarcă...