NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

Austria prelungeşte lockdown-ul până la 24 ianuarie

Austria a renunţat la planul de a permite oricărei persoane care prezintă un test negativ la coronavirus să iasă din lockdown cu o săptămână mai devreme, ceea ce echivalează cu prelungirea restricţiilor şi menţinerea restaurantelor şi a magazinelor cu produse neesenţiale închise până la 24 ianuarie, transmit luni Reuters şi APA.

Decizia intervine după ce partide din opoziţie au blocat un proiect de lege care ar fi permis ca persoanele ce puteau face dovada unui test negativ să iasă mai devreme din lockdown, a indicat ministrul sănătăţii, Rudolf Anschober.

Nu este clar deocamdată dacă şi şcolile vor rămâne închise până la 24 ianuarie sau se vor putea redeschide la 18 ianuarie, aşa cum era prevăzut.

Proiectul de lege prevedea ca persoanele cu test negativ să poată participa la evenimente culturale sau sportive, frecventa restaurante, frizerii şi magazine cu produse neesenţiale cu o săptămână mai devreme faţă de data de sfârşit a lockdown-ului, 24 ianuarie.

  

radio iasi

Advertisements

Related posts

Un adolescent de 17 ani, terorizat cu bătaia de un consătean de-al său, a ajuns într-un final la Urgențe

Răzvan Grecu

Care este evoluția cazurilor de coronavirus în România. Creștere ușoară a cazurilor noi de COVID-19, în ultimele 24 de ore

Redacția

O nouă campanie de sterilizare gratuită a câinilor și pisicilor în Pașcani

Teona Gherasim
Încarcă...