NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Aurescu, întrebat dacă România va dona Ucrainei avioanele MiG-21: Nu cred că este bine să vorbim foarte mult public despre aceste lucruri

La rândul său, ministrul de Externe ucrainean Dmytro Kuleba a precizat că a discutat acest subiect cu premierul Nicolae Ciucă şi cu omologul său, însă decizia este la latitudinea fiecărei ţări, în funcţie şi de interesul naţional.

„Pot să vă asigură că România, ca ţară membră a UE şi NATO, este un stat extrem de responsabil şi asumat faţă de sprijinirea Ucrainei şi faţă de partenerii noştri şi de îndeplinirea obligaţiilor internaţionale. Uniunea Europeană sprijină aceste demersuri, NATO şi statele membre susţin aceste demersuri. NATO susţine această iniţiativă, dar lucrurile sunt într-o evoluţie permanentă şi nu cred că este bine să vorbim foarte mult public despre aceste lucruri”, a declarat Bogdan Aurescu, întrebat vineri într-o conferinţă de presă susţinută împreună cu omologul său ucrainean Dmytro Kuleba, dacă a discutat cu premierul Ciucă despre nevoie Ucrainei cu privire la tehnica militară şi dacă România va oferi ajutor în acest sens.

La rândul său, ministrul de Externe din Ucraina a precizat că a discutat cu prim-ministrul Ciucă şi cu omologul său român despre posibilitatea ca acele MiG-uri ale Armatei Române să fie donate Ucrainei.

Advertisements

„Avem aceleaşi nevoi la fel ca alte state membre ale UE. Am ridicat această chestiune cu premierul şi domnul ministru şi apreciez abordarea lor constructivă.

Advertisements
  

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements
Advertisements

Related posts

Ciolacu: Suntem pregătiţi să venim la guvernare. Avem programul finalizat

Redacția

A trecut un an de la apariția primului caz de COVID-19

Redacția

PNL, replică după scandalul provocat de George Simion: AUR are agenda conectată la Kremlin

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site