NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Uncategorized

Au fost găsite osemintele lui Nicolae al II-lea, ultimul țar al Rusiei, asasinat de comuniști

Cercetătorii ruși au anunțat miercuri că testele ADN au confirmat autenticitatea rămășițelor atribuite ultimului țar al Rusiei, Nicolae al II-lea.

  

 

Ultimul împărat al Rusiei, soția sa Alexandra și cei cinci copii ai lor, împreună cu servitorii, au fost asasinați în iulie 1918, la Ekaterinburg, în Urali. Trupurile au fost aruncate mai întâi într-un puț de mină, apoi au fost arse și acoperite cu acid înainte de a fi înhumate. Rezultatele testelor, anunțate miercuri, îndepărtează și ultimele îndoieli care mai planau asupra rămățițelor țarului Nicolae al II-lea.

Biserica ortodoxă rusă dorește și autentificarea trupurile presupuse a aparține a doi dintre copiii țarului, descoperite în 2007, pentru a se asigura că într-adevăr este vorba de Alexei și Maria. Dacă identitatea lor va fi confirmată, ei vor fi înmormântați alături de familia lor, la Sankt Petersburg. Cercetările au început în 1993 și au fost întrerupte în ianuarie 2009, din cauza lipsei unor progrese semnificative. În 2010, decizia de a opri cercetările a fost considerată ilegală de către un tribunal rus.

Biserica ortodoxă, care i-a canonizat ca mucenici pe toți membrii familiei Romanov, a solicitat în iulie reluarea cercetărilor.

„Am decis să reîncepem de la zero și să efectuăm din nou expertizele necesare. Pentru aceasta, am prelevat, în cadrul anchetei, fragmente din rămășițele lui Nicolae al II-lea și ale împărătesei.”, a declarat Vladimir Soloviov, unul dintre membrii comisiei de cercetare.

Sursa: Evz.ro

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements

Related posts

Punct final în disputa pentru Sala de Sport din fața Colegiului Național „Mihail Sadoveanu”. Vezi ce a hotărât Consiliul de Administrație!

Răzvan Grecu

Implanturile LED care te salvează de durere. Calmantele devin istorie.

Redacția

Guvern: Salariile personalului din educație, mai mari cu 15% de la 1 decembrie

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site