RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Iași

Atenţie! Şoferii cu alcoolemii “penale” sunt băgaţi la răcoare

Poliţiştii de la Rutieră fac reţineri pe bandă rulantă în ultima perioadă. De la jumătatea anului 2019 şi până în prezent, Biroul Rutier Iaşi a făcut 25 de reţineri pentru alcool. Totul a început după o întâlnire a reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Iaşi cu procurorii, unde au stabilit ca şoferii prinşi în trafic sub influenţa alcoolului să fie ţinuţi o noapte în arest pentru a da un exemplu. 

Patru poliţişti de la Biroul Rutier Iaşi lucrează la foc continuu la dosarele penale ale şoferilor prinşi băuţi. Dacă, în prima jumătate a anului 2019, poliţiştii au reţinut doar o persoană, din iulie şi până în prezent, poliţiştii au reţinut 25 de persoane care au provocat accidente rutiere după ce au băut sau au fost prinşi la volan sub influenţa alcoolului. Aceştia au stat 24 de ore în arest pentru a medita asupra infracţiunii săvârşite, apoi, judecătorii au decis în cazul a trei sferturi dintre ei să fie puşi sub control judiciar.

De asemenea, statistica din acest an în privinţa alcoolului la volan arată îngrijorător: 650 de şoferi au fost depistaţi cu alcool la volan, faţă de numai 400 în aceeaşi perioadă a anului trecut, adică în primele 11 luni ale anului. Din cele 650 de cazuri de şoferi băuţi, 430 s-au ales cu dosare penale, adică au avut alcoolemii peste limita de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar 215 au fost sancţionaţi contravenţional. Poliţiştii Biroului Rutier Iaşi sunt pregătiţi pentru decembrie ca pentru o lună de “foc”.

“Oamenii trebuie să înţeleagă că nu tolerăm conducerea sub influenţa alcoolului. Facem un apel şoferi ca să se gândească de mai multe ori înainte să se urce la volan după ce au consumat alcool deoarece mai mult ca sigur vor sta o zi după gratii dacă vor fi prinşi”, a precizat Gheorghiţă Ciobanu, şeful Biroului Rutier Iaşi. Zilele trecute, poliţiştii au prins cinci şoferi care circulau sub influenţa alcoolului, iar cea mai mare alcoolemie a fost găsită la un şofer din Probota, în vârstă de 44 de ani, care a “înverzit fiola” cu o alcoolemie de 1,30 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta s-a ales cu dosar penal pentru infracţiunea de conducere sub influenţa alcoolului. 

  

sursa www.ziaruldeiasi.ro

Related posts

Programul după care se vor ridica deșeurile în localitățile din județul Iași

Redacția

Prima carte despre Covid 19, lansată la Iași

Redacția

Amenzi pentru companiile care nu şi-au semnalizat lucrările de pe şosele

Redacția
Încarcă...