RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Magazin

Atenție, șoferi! Martorul luminos care dacă se aprinde pe caniculă trebuie să opriți imediat

Pe caniculă, și mașinii îi poate fi „cald”. Șoferii trebuie să fie extrem de atenți la un martor luminos din bord care, dacă se aprinde, înseamnă că trebuie să oprească imediat.

Când este foarte cald afară și se rulează și încet în oraș sau se forțează mașina să urce pantele unui drum de munte, de exemplu, sistemul de răcire al motorului este extrem de solicitat și trebuie să fie în perfectă stare de funcționare pentru a face față.

Martorul luminos care dacă se aprinde trebuie să opriți imediat este cel al temperaturii motorului. Dacă mașina are și indicator de temperatură, acesta va fi lipit de limita superioară, roșie, a scalei sale. Altfel, riscați ca, în numai câteva sute de metri, să stricați serios motorul sau, cu se spune, să-l „calați”. Adică, se supraîncălzește atât de tare, încât anumite piese se topesc.

Dacă martorul luminos de temperatură a motorului se aprinde sau indicatorul de temperatură urcă în zona roșie, opriți imediat într-un loc sigur. Opriți motorul, asigurați mașina cu frâna de mână și ridicați capota.https://www.ziaruldeiasi.ro/stiri/foto-atentie-soferi-martorul-luminos-care-daca-se-aprinde-pe-canicula-trebuie-sa-opriti-imediat–1647783.html

  

Related posts

Pont pentru petrecerile de vară: tort Pavlova cu ciocolată şi zmeură

Redacția

Flash interviu Zilele Municipiului Pașcani 2022: DYA (VIDEO)

Redacția

Salată de paste cu legume. Reţetă de post, perfectă atât pentru prânz, cât și pentru cină

Redacția
Încarcă...