RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Poliție

Atenţie, să nu faci asta cu cartea de identitate! S-ar putea să ai o surpriză EXTREM DE NEPLĂCUTĂ

Avertisment al celor de la Ministerul Afacerilor Interne, legat de cel mai banal act din buzunarul românului – cartea de identitate!

 

Cartea de identitate cerută ca garanție reprezintă o practică ilegală căreia îi cad victime mulți dintre români. Şi asta pentru oferă ocazia furtului de identitate!

  

Direcția pentru Evidența Persoanelor și Administrarea Bazelor de Date din cadrul MAI informează că sunt reclamate din ce în ce mai multe cazuri în care oamenii predau de bunăvoie cartea de identitate drept garanție pentru prestarea unor servicii, pentru încredințarea unor valori sau pentru plata datoriilor.

Ajunse pe mâna infractorilor, actele pot fi folosite cu ușurință în acțiuni ilegale: trafic de persoane, migrație ilegală, trafic de droguri sau tranzacții imobiliare.

Multe dintre persoanele cărora le-a fost furată identitatea au fost chemate în fața legii pentru a răspunde în legătură cu fapte penale pe care nu le-au săvârșit.

MAI reaminteşte: cartea de identitate nu poate fi reținut decât de organele competente și că darea, primirea sau solicitarea actului de identitate drept garanție sunt strict interzise. Aceste fapte se sancționează cu amendă de la 75 la 150 de lei.

 

 Sursa: oradeiasi.ro

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Related posts

Caz revoltător la Pașcani: ramasă fără venituri, din cauza copiilor care strângeau bani în numele ei

Teona Gherasim

Politicienii ar putea decide pedepse mai blânde pentru şoferii vitezomani

Redacția

Zeci de sancțiuni aplicate de polițiștii pășcăneni

Redacția
Încarcă...