NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Atenție pășcăneni: Societatea de salubritate va colecta selectiv deşeurile din Paşcani

Consiliul Local Pașcani a propus conducerii societății Eco Salubritate o nouă măsură de gestionare a deşeurilor din municipiul nostru. Ea ar urma să fie implementată în perioada următoare.

 

În şedinţa de Consiliu Local de la începutul acestei săptămâni, în contextul în care era dezbătut proiectul  de hotărâre privind aprobarea Regulamentului de organizare şi funcţionare a serviciului de Salubrizare, au apărut şi propuneri de îmbunătăţire a acestuia.

Mai exact, unii consilieri au salutat iniţiativa de colectare selectivă a deşeurilor şi au adus în completare precizarea că este necesar ca şi transportul să fie selectiv.„În momentul în care ai tomberoane separte pentru fiecare categorie de deşeuri, trebuie să faci şi transportul separat pentru că altfel vom ajunge iarăşi ca acum câţiva ani de zile. Aveam tomberoane separate şi venea maşina de gunoi şi le punea la un loc şi pleca. Vă daţi seama ce impact are asupra oamenilor, care nu mai sunt motivaţi să le aruncă separat”,  a fost părerea lui Marius Pintilie.

 Ideea vine ca urmare a faptului că, o astfel de manipulare a deşeurilor ar face ca şi destinaţia lor să fie pe categorii şi nu laolaltă aşa cum se întâmpla până acum. „Colectarea selectivă se face pe culori. Vom aplica folii colorate în funcţie de ce anume se selectează. Logistică avem parţial şi pe parcurs ne vom dota. O maşină în zile diferite, pentru colectarea separată a cartonului, a peturilor, etc. Avem şi tractor şi maşină. Urmează să ne mai dotăm în funcţie de necesităţi”, a precizat Irina Bucovanu, consilier juridic al societății de salubritate.

Măsura poate fi una de bun augur doar dacă cetățenii municipiului vor avea posibilitatea să depoziteze selectiv gunoiul, peturile, cartoanele sau recipientele din aluminiu, la centrele de colectare ale operatorului local. 

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

loading...
Advertisements

Related posts

Mesajul unui grup de cetățeni din Gâștești adresat autorităților locale: „În campania electorală aruncă momeala, apoi nu mai fac nimic”

Ema Roman

Șeful ocolului Silvic din Pașcani, evaluat astăzi la Piatra Neamț

Redacția

Circulația autoturismelor închisă pe strada Unirii, timp de două zile. Traficul rutier deviat pe strada Abator

Marius Parteni

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site