RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Comunicate de Presă

Asumarea pentru scoaterea României din criză: măsurile social-democrate (P)

Astăzi, Guvernul Cîțu pică. Pentru români și România, contează ce urmează. Astăzi, punem punct uneia dintre cele mai nefaste perioade din istoria României. O perioadă în care România a fost neguvernată. Lăsată de Iohannis și de „Guvernul meu” de izbeliște. Lăsată în disoluție cu o incompetență, aroganță și iresponsabilitate absolut inimaginabile. O țară eșuată și adâncită în criză politică, sanitară, economică și socială doar pentru că Florin Cîțu, protectorul și acoliții săi își permit să creadă că statul și poporul român le aparțin și se află la bunul lor plac!

Astăzi, scoatem România din criză prin înlăturarea cauzei care a produs-o și prin oferirea de măsuri rezultate din dialogul social, consultarea publică și munca experților reali. Măsuri clare și concrete de care românii și România au nevoie ca de aer, după cum urmează:

  1. Plafonarea prețurilor la energie
  2. Compensarea facturilor deja plătite, în așa fel încât ponderea cheltuielilor la energie să fie menținută la nivelul lunii decembrie 2020
  3. Subvenționarea gigacaloriei, astfel încât cheltuiala românilor să nu fie mai mare decât cea din decembrie 2020
  4. Aplicarea legii consumatorului vulnerabil prin simplificare procedurilor
  5. Creșterea salariului minim în noiembrie 2021 și ianuarie 2022
  6. Creșterea pensiilor cu 11% și a pensiei minime cu 25%
  7. Creșterea alocațiilor copiiilor cu 40%
  8. Gestionarea pandemiei prin vaccinare și testare extinsă, creșterea numărului de paturi la ATI, creșterea stocurilor de urgență și atragerea personalului medical
  9. Crearea sistemului de implementare urgentă a PNRR si absorbția accelerată a fondurilor europene aflate la dispoziție
  10. Finanțarea autorităților locale pentru funcționare și finalizarea investițiilor cu fonduri UE

Pe această cale, transmit cât se poate de ferm că eu și colegii mei social-democrați nu vom vota  NICIUN guvern de dreapta. Este necesar ca toate partidele politice să se înțeleagă pentru instalarea unui Guvern de tranziție, format din specialiști, care să își desfășoare activitatea până la primăvară pentru depășirea iernii și a valului 4 al pandemiei, timp in care să fie declanșată procedura alegerilor anticipate.

Nu participăm la un Guvern de uniune națională, atât timp cât nu se poate forma o majoritate coerentă și legitimă. Nu putem guverna alături de cei care au distrus România și nu vor nici în ruptul capului să se oprească din distrugere. 

  

Ca și până acum, în toate momentele de cumpănă ale României, ducem la îndeplinire cu deplină responsabilitate și hotărâre tot ceea ce ne-am asumat în fața românilor. Ne asumăm guvernarea după alegerile anticipate. România și românii au nevoie mai mult ca oricând de competență, respect față de nevoile naționale, de corectitudinea și determinarea de a merge mai departe pentru a asigura României și românilor prezentul și viitorul de care au cu adevărat nevoie.

Related posts

Alexandru Muraru: ”Pentru soluționarea cu celeritate a dosarului Mineriadei, se vor aloca resursele logistice și umane suplimentare” (P)

Redacția

Furnizarea apei întreruptă în Hăznăşeni, Boşteni şi Sodomeni

Redacția

Număr unic de telefon, Call Center AJPIS Iași

Redacția
Încarcă...