NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Astăzi este ”Miercurea alarmelor”

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă organizează din nou, prin inspectoratele din ţară, exerciţiul ”Miercurea alarmelor”, destinat testării mijloacelor tehnice şi îmbunătăţirii timpului de reacţie a autorităţilor.

Exercţiul are loc în întreaga ţară, începând cu ora 10.00.  Sirenele din ţară vor emite semnalul ”Alarmă aeriană”, care are rolul de prevenire a populaţiei civile asupra apariţiei pericolului.

În imagine sunt prezentate măsurile pe care trebuie să le realizeze cetăţenii într-o situaţie reală, care impune declanşarea sistemului de alarmare a populaţiei. Exerciţiul ar fi trebuit să aibă loc în prima zi de miercuri a lunii, dar pentru că a fost 1 ianuarie a fost amânat cu o săptămână. 

Începând cu luna august a anului 2017, IGSU desfăşoară exerciţii de alarmare în prima zi de miercuri din fiecare lună, destinate testării mijloacelor tehnice existente la nivel naţional şi îmbunătăţirii timpului de reacţie al autorităţilor în situaţii speciale de urgenţă.

  

sursa www.ziaruldeiasi.ro

Advertisements

Related posts

Concesionările publice stopate de administrație până în ianuarie

Răzvan Grecu

Programul final al Zilelor Municipiului Pașcani . Printre artiștii care vor urca pe scenă sunt: Voltaj , Akcent & Lidia Buble & Maxim, Elena Gheorghe & Band, Corina, Hara, Alb și Negru, Amadeus, Dinu Iancu Sălăjanu și Taraf, Ion Paladi

Oana Cordoneanu

Funcţionarii publici, învăţaţi să lupte cu şpaga

Redacția
Încarcă...