NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Târgu Frumos

Asociaţia SUPER TINERI – ASIRYS:Încheierea programului de educaţie non-formală „Clubul Pasiunilor”

Duminică, 8 decembrie 2019, începând cu ora 14:00, Asociaţia SUPER TINERI – ASIRYS vă invită în sala de sport a Şcolii Gimnaziale „Ion Creangă” la un eveniment cultural participativ şi non-formal, pregătit de cei 5 voluntari ai asociaţiei, veniţi din Grecia, Franţa, Spania, Columbia şi Mexic, pentru perioade de 3 până la 12 luni.
Evenimentul propune o competiţie de baschet, o expoziţie foto, un concurs de desen cu temă arheologică, un spectacol de balet şi dans contemporan, şi o expoziţie de şah, fiind implicaţi peste 50 de copii beneficiari din oraşul Târgu Frumos, elevi ai Şcolilor „Ion Creangă” şi „Garabet Ibrăileanu”.
Intrarea este liberă.
Evenimentul reprezintă încheierea programului de educaţie non-formală „Clubul Pasiunilor”, implementat în perioada 1 octombrie 2019 – 5 decembrie 2019, în cadrul Şcolii „Ion Creangă” Târgu Frumos. Programul a fost dezvoltat împreună cu voluntarii sosiţi în România în cadrul a 3 proiecte europene, care au propus 13 ateliere tematice, la care s-au înscris aprox. 100 de copii.

În decursul celor două luni de activităţi non-formale, elevii implicaţi şi-au dezvoltat abilităţile de comunicare în limba engleză, au practicat sport în cadrul atelierelor de baschet şi jocuri alternative, au luat lecţii de balet şi dans contemporan, au fost membri în clubul de fotografie, au practicat şahul, au învăţat să se exprime prin teatru alternativ, au aprofundat arheologia şi au vizitat muzee ce prezintă cultura Cucuteni, aceste servicii fiind complet gratuite. Pe data de 23 noiembrie, s-a alăturat programului cu mult entuziasm, şi Şcoala „Garabet Ibrăileanu”, peste 110 de copii exprimându-şi interesul pentru atelierele facilitate de voluntarii internaţionali.
Evenimentul final „Clubul Pasiunilor”este organizat sub egida proiectelor „Arts Lab”, „Building Bridges” şi „Sports Activator”, proiecte finanţate de programul Erasmus+, cu sprijinul Uniunii Europene.
În 2020, programul va continua, o nouă generaţie de voluntari internaţionali se va muta în Târgu Frumos, cu sprijinul Corpului European de Solidaritate. Pe durata a cel puţin 8 luni, voluntarii vor facilita ateliere artistice şi vor implica tinerii din Târgu Frumos şi din comunităţile limitrofe, în activităţi de solidaritate şi educaţie non-formală.

Advertisements

Related posts

Fără apă la robinet pe mai multe străzi din Târgu Frumos

Irina Gherasim

100.000 lei de la bugetul local al oraşului Târgu Frumos pentru familiile sărace. Grupul PNL a votat împotrivă

Marius Parteni

Ce evenimente vor avea loc la Târgu Frumos, în ultima lună din an

Irina Gherasim
Încarcă...