RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Artere secundare din A7 și A8 spre Pașcani, în loc de rută ocolitoare!

Proiectul privind realizarea rutei ocolitoare a municipiului Pașcani nu va mai fi implementat. La peste zece ani de zile de când studiul de fezabilitate a fost realizat, iar politicienii vremurilor s-au lăudat cu el, proiectul nu mai este pe lista de priorități.

Autostrada Ungheni – Iași – Târgu Mureș (A8) și drumul expres Ploiești – Bacău – Pașcani – Siret (A7) vor fi prevăzute cu artere secundare de ieșire spre municipiul nostru. Discuțiile pe marginea acestor proiecte au avut loc sâmbătă, 13 februarie 2021, la sediul Primăriei Pașcani.

La întâlnirea au participat reprezentanți ai executivului local, președintele Consiliului Județean, deputatul Sorin Năcuță și Dănuț Pilă, directorul general al Direcției Regionale de Drumuriși Poduri Iași, din cadrul Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere.

“Scopul întâlnirii a fost prezentarea situației traficului intens din Pașcani și căutarea unei soluții pentru a integra o șosea de ocolire a municipiului în proiectul celor două autostrăzi. Domnii Costel Alexe și Dănuț Pilă au explicat că cel mai important lucru, de care se va ține seamă în elaborarea studiilor este asigurarea unui număr suficient de racordări la cele două autostrăzi, astfel încât cea mai mare parte din traficul de mare tonaj să fie deviat pentru a ocoli municipiul nostru. Vestea bună pentru noi este că tronsonul de Autostradă A7 (Pașcani-Bacău) este în grafic pentru a fi finanțat prin Programul de Reziliență și Redresare și că actualul Guvern își dorește ca tronsonul Iași-Târgu Neamț din Autostrada A8 să fie finanțat prin același program”, se arată într-o postare pe pagina de facebook a Primăriei Pașcani.

  

Ruta ocolitoare a municipiului Pașcani, un proiect despre care se discuta cu maxim interes acum zece ani de zile urmează să nu mai fie realizat, datorită apariției acestor noi proiecte, ce vor trebui să asigure artere secundare de legătură cu muncipiul Pașcani și zonele învecinate.

Related posts

Eșalonare pentru datoriile rezultate din folosirea domeniului public de către cetățeni

Răzvan Grecu

Împrejmuirea terenului de rugby din zona vale a fost finalizată. Gazonul, buturile și tribuna sunt alte lucrări!

Marius Parteni

ApaVital anunță o nouă majorare de preț din ianuarie! Prețul unui metru cub de apă livrat și canalizat crește cu 8,5%!

Răzvan Grecu
Încarcă...