NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Cultură

,,Arta răbdării pe tărâm străin”- expoziție a unui pictor pășcănean, la Casa de Cultură Mihail Sadoveanu

Lucrările artistului pășcănean Silviu Marian Drângă vor fi prezentate publicului, în cadrul vernisajului expoziției de pictură intitulată,,Arta răbdării pe tărâm străin”.

Evenimentul va avea loc pe data de 30 iunie, ora 11.30, în sala Arcadia a Casei de Cultură „Mihail Sadoveanu” și va fi prezentat de criticul de artă Maria Bilașevchi.

  

Silviu Marian Drângă, în vârstă de 39 de ani, a decis să lase în urmă Pașcaniul în anul 2007. Ca mulți alți tineri de vârsta lui a ajuns  în Italia sperând la un trai mai bun, la o viață în care să aibă mulțumiri de pe urma talentului său.   Și-a făcut un nume în comunitatea locală de acolo și un loc în sânul iubitorilor de artă, care apreciază ceea ce face el.

În 2017 a  fost singurul român care a câștigat  Premiul Internațional de Artă Contemporană care s-a desfășurat la Salerno. Pășcăneanul a reușit să vândă tablouri în țări precum Germania, Italia, România, dar și in alte țări europene.

Silviu Marian Drângă  s-a născut în Pașcani. Este un pictor autodidact, fiind legat de desen încă din copilărie. Și-a exprimat întotdeauna o dorință înnăscută pentru desen. El a plecat în Italia în 2007, și-a stabilit reședința în Alcamo, în provincia Trapani din Sicilia. A luat parte la numeroase expoziții personale, și improvizații. Artistul utilizează multe tehnici de pictura, variind de la sculptură la colaj.

 

 

Advertisements

Related posts

Slujbe arhierești în Parohia Hărmăneștii Noi

Redacția

14 septembrie, înălțarea Sfintei Cruci

Redacția

Au câștigat premii și sunt pur și simplu Fenomenali

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site