RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

ARSACIS pierde procesul intentat Primăriei pe redevența stabilită de Consiliul Local! Pantazi continuă ilegalitățile!

Un prim verdict în lupta juridică pe tema redevenței. Judecătorii de la Tribunalul Iași au respins acțiunea prin care ARSACIS a solicitat anularea articolelor ce priveau cuantumul redevevenței din hotărârea de redelegare a serviciilor de apă-canal către ApaVital.

 

Este vorba despre HCL 88/2015, adoptată în data de 30 iunie 2015, în care se stabilea la art.7 că operatorul ApaVital va plăti, către municpalitate, anual o redevență de minimum 1,9 milioane lei vechi pentru folosirea rețelelor de apă-canal și a stației de epurare.

  

Decizia judecătorilor a fost luată pe 28 iunie și este bazată pe o eroare juridică făcută de reprezentanții ARSACIS. Magistrații au stabilit, în urma unei exepții invocate de Primărie, că în proces asociația nu a chemat pe cine trebuia.

„Admite excepția lipsei calității procesuale pasive a pârâtului Municipiului Pa?cani. Respinge cererea de chemare în judecată formulată de reclamanta Asocia?ia Regională a Serviciilor de Apă Canal Iași-ARSACIS, cu sediul în mun. Iași, str. Octav Băncilă nr.1 în contradictoriu cu pârâtul Municipiul Pașcani, cu sediul în mun. Pașcani, str. Ștefan cel Mare nr.16, prin primar și CL Pașcani, ca fiind introdusă împotriva unei persoane fără calitate procesuală pasivă. Cu drept de recurs în termen de 15 zile de la comunicare. Pronunțată în ședință publică azi, 28.06.2016”, se arată în Hotarârea  Tribunalului Iași cu nr. 619/2016.

În acest moment, la Pașcani, situația operatorului ApaVital este una ilegală din prisma plății redevenței. Asta deoarece primarul Dumitru Pantazi a ales să nu aplice voința aleșilor locali în privința redevenței și a emis facturi, după un act adițional la contractul de delegare, la o valoare mult mai mică, de aproximativ 720.000 de lei pe an. Nici după această pronunțarea nu a pus în aplicare ceea ce fostul Consiliu Local a decis.

 

Mai mult, actul pe baza căruia primarul facturează acum redevența a fost anulat de instanță la solicitatea Grupului de Inițaitivă Locală reprezentat de Ion Moțatu și Dumitru Popa.

Related posts

Ieri la Casa Pătrată s-au împărţit banii de anul viitor pe comune. 80% suprafaţa, 20% populaţia

Redacția

Nouă taxă pentru șoferii din România. Ce este rovinieta „TollRO” și de când se va aplica

Redacția

Post vacant de consilier juridic la Primăria Târgu Frumos

Oana Cordoneanu
Încarcă...