NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Marius Parteni Opinii

Aroganța unui manager susținut politic!

Susținut și protejat de grupul de consilieri PSD, în frunte cu fostul primar Dumitru Pantazi, managerul societății CLP Ecoserv SRL a avut o atitudine și un limbaj total nepotrivit pe parcursul prezenței la ședința de ieri a Consiliului Local.

Flancat de directorul economic al societății și reprezentantul angajaților, Ursu era agitat de mama focului. Cât timp a vorbit cel care i-a luat apărarea în numele angajaților, Ursu era mielușel. Aproape că cerșea un șervețel să își șteargă ochii umeziți.

Apoi a început să facă spectacol, pe minutele colegilor din PSD, pe a căror susținere se bazează. Motivat și de declarația consilierului Mihai Dediu, cel care a spus că Ursu ar fi trebuit să fie premiat pentru că societatea ce o conduce a înregistrat profit și nu destituit, managerul CLP Ecoserv SRL a uitat că se află într-o sală de ședință, unde în trecut erau tăiate scurt intervențiile chiar de către colegii din PSD. Sală de ședințe unde cetățenii ajungeau foarte greu, iar ideea de libertate de exprimare era sfâșiată, dacă cele spuse nu erau pe placul puterii.

Nu s-a sfiit, în timp ce stătea pe scaun, să îi facă proști pe consilierii care îi aduceau dovezi asupra modului în care a condus societatea. Repet, proști, iar acest lucru se poate auzi pe discuția din Consiliul Local din momentul dezbaterilor. Nici cel mai mic semn de respect, deși i s-a atras atenția.„Motherfucker de văcar”, expresie folosită în trecut de Leonard Ursu la adresa lui Dumitru Pantazi, mai avea puțin și se auzea din nou în sală.

  

După o pledoarie în care a pomenit legi, articole, multe alte explicații și ironii, a fost rugat de președintele de ședință, Mihaela Spiridon, să se limiteze la proiectul de hotărâre. Primarul Marius Pintilie i-a transmis că nu este cazul să dea lecții consilierilor, dar Ursu a replicat: „Dumnevostră domnule primar, mereu am să vă dau lecții!”

Cel fel de lecții nu a spus. Și totuși cine face această afirmație și din ce postură? Dacă a dorit cumva să facă o comparație politică, atunci e foarte greu să se discute pe cifre. Leonard Ursu a fost candidatul Partidului Conservator la alegerile locale din anul 2012. A încercat atunci o alianță cu Grigore Crăciunescu (PNL) dar nu a bătut palma cu el. A obținut puțin peste 300 de voturi, un procent de 1,98%. Din câte se pare nu a renunțat la ideea de a mai candida și în unele medii a anunțat încă de anul trecut că în 2024, candidează indiferent de care va fi situația în PSD.   

Dacă a încercat să insinueze că este priceput și conduce o societatea care excelează prin calitatea serviciilor, greșește foarte mult. Primăria a plătit amenzi pentru modul cum s-a desfășurat activitatea de deszăpezire. În schimb Ursu a dat afară abuziv angajați, cărora instanța de judecată le-a dat câștig de cauză, iar bugetul societății, banii pășcănenilor au fost folosiți pentru a plăti pentru demersurile managerului CLP Ecoserv SRL. Mai mult a închiriat curtea societății sale, din strada Vatra, către societatea Girexim Universal pentru a parca, repara și întreține mijloacele de transport care colectează deșeurile din zona Pașcani.

Ș’apoi cum să te consideri tu un manager cu performanțe când stai într-una și cerșești bani de la bugetul public, cel alimentat de cetățenii care ar trebui să resimtă multă, multă calitate în servicii? Cum să te premiezi cu 24.000 lei, iar membrii Consiliului de Administrație cu 6.900 lei, în condițiile în care ai achiziționat niște rable de autobuze și acelea plătite din contribuțiile tuturor cetățenilor, care au mari șanse să fie trase pe dreapta înainte de a fi plătite ratele către furnizor?

Această societate a fost încă de la începuturile ei abonată la bani publici. Managerii care s-au perindat au depins de politic, au acceptat ce au spus primarii și sunt părtași la faptul că astăzi se discută de ineficiență ori faliment.

Claudiu Bodoașcă, administratorul public, a explicat multe din problemele societății, dar mesajul a fost înțeles parțial. Chiar dacă știu că nu este bine, PSD și unul din consilierii alianței PNL – PRO România au blocat o reorganizare.  

O pată neagră pe activitatea Consiliului Local a apărut ieri. Este pentru prima dată când un manager al unei instituții subordonate și-a bătut joc de consilieri și primar. Toți ceilalți din trecut au folosit argumente, opinii, atunci când au luat cuvântul, nu au oferit sictir și nici nu i-au numit proști pe aleșii locali, în timp ce rolul Consiliului Local este acela de a dezbate și analiza.

Dacă PSD își asumă atitudinea lui Leonard Ursu, atunci este ușor de anticipat viitorul. 

Advertisements

Related posts

Rezultatele la alegeri demonstrează clar că pășcănenii au vota în iunie pentru referendum!

Răzvan Grecu

În 2001 au decis și pășcănenii. Acum de ce nu se poate!?

Marius Parteni

Hopa Mitică cu prețul energiei termice!

Răzvan Grecu
Încarcă...