RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Poliție

Arhiepiscopia Tomisului, obligată de Tribunalul Constanța să demoleze o biserică ridicată ilegal

Sarcină în premieră pentru Arhiepiscopia Tomisului. În urma unei decizii definitive a Tribunalului Constanța, trebuie să demoleze o biserică din zona de nord a orașului pe motiv că a fost ridicată fără a avea autorizație de construire emisă de primărie. În aceeași situație sunt mai multe biserici, construite provizoriu cu banii enoriașilor.

Tribunalul Constanța menține, de fapt, decizia Judecătoriei, care în urmă cu un an a dispus desființarea lucrărilor efectuate fără autorizație de construire la biserica „Izvorul Tămăduirii” din cartierul Tomis Nord.

În urmă cu doi ani, primăria Constanța chemase în judecată Arhiepiscopia Tomisului, cerând demolarea bisericii de pe trotuar, așa cum i se spune lăcașul de cult. Procesul s-a tot amânat, fie din cauza lipsei apărării fie din cauza imposibilității constituirii completului de judecată. Biserica fusese ridicată provizoriu urmând ca în apropiere să se construiască biserica adevărată cu hramul Izvorul Tămăduirii. Pentru aceea exista autorizație de construire emisă de primăria Constanța.

A fost însă imposibil, s-au revoltat locuitorii din cartierul Tomis Nord, care au obținut in instanță anularea proiectului. Acum, începând din 13 decembrie, în termen de 90 de zile, Arhiepiscopia Tomisului este obligată să demoleze biserica de pe trotuar. Și, dacă nu se supune deciziei definitive a instanței, Tribunalul Constanța autorizează primăria să demoleze, pe cheltuiala Arhiepiscopie Tomsiului, biserica de pe trotuar.

Advertisements
Advertisements
  

Arhiepiscopia a transmis că nu are nici un comentariu de făcut. De fapt, același răspuns l-a dat și în cazul altor două biserici din Constanța, ridicate ilegal, și a căror demolarea a fost cerută de primărie. Instanța nu s-a pronunțat, încă, în privința acestora.

europa fm

Related posts

Tânăr găsit mort într-un șanț, fără urme de violență. Purta pijamale

Redacția

Victima accidentului rutier de pe trecerea de pietoni, din apropierea sensului giratoriu situat pe strada Grădiniței, a încetat din viață la spital. Primăria nu a luat nici o măsură

Marius Parteni

1200 de kilograme de trufe în valoare de 600 de mii de lei, confiscate de polițiștii din Neamț de la un cetățean italian

Redacția
Încarcă...