NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Argumente pro şi contra ApaVital şi PSA. False ipoteze pe proiectul PIDU. Un ales crede că PSA trebuia susţinut de Primărie şi CL

Consilierii locali din comisiile de Urbanism, Economic şi Juridic, din Consiliului Local s-au întâlnit astăzi pentru a analiza proiectele de hotărâre propuse pe ordinea de zi de primarul Dumitru Pantazi. Printre acestea şi cele cu privire la revenirea la ARSACIS şi ApaVital.  Votul dat de aleşi pe marginea acestor proiecte a fost împotrivă.

 

Presiunea votului i-a determinat pe aleşi să explice cât mai clar motivele pentru care ar trebuie să revenim la ApaVital, dar şi cele prin care trebuie dat crezare operatorului local. Aristotel Katzighera, directorul PSA Paşcani, a  explicat că societatea pe care o conduce poate oricând să preia serviciul de alimentare cu apă. El le-a solicitat sprijin consilierilor, indiferent de votul pe care îl vor da, să oblige ApaVital la plata sumei de 3,5 milioane lei pentru serviciile de epurare prestate, pe care operatorul judeţean refuză să le achite. “Nu există nici un pericol. Dacă ne va fi delegat serviciul, putem să discutăm cu cei de la E-on Energie pentru o eşalonare. Aşa cum ApaVital a preluat angajaţii, şi noi putem face acelaşi lucru. Singura problemă este că într-o perioadă scurtă de timp nu vom putea discuta despre investiţii”, a subliniat acesta.

La comisia Economic s-a pus problema investiţiilor în reţele de canalizare ce ar trebui realizate pe strada Izvoarelor și Mihai Eminescu, pentru ca proiectul infrastructură străzi, din PIDU, să nu fie afectat. Deşi în bugetul local sunt prevăzuţi 100.000 de lei pentru realizarea acestor lucrări, administratorul public Gică Zanet, prezent la discuţii, nu le-a spus nimic aleşilor. Soluţia a venit de la Emil Crăciun, de la PNL: “Aşa cum pentru alte societăţi am dat ajutoare, aşa şi pentru PSA am putea gira un împrumut pentru ca societatea să poată să facă investiţii. Doar este al Consiliului Local societatea”, a spus Crăciun.

Vasile Bălău, consilier PSD, a susţinut şi el ideea că ApaVital este datoare către PSA pentru serviciile de epurare.

Mircea Zuzan, secretarul Primăriei Paşcani, a solicitat aleşilor locali câteva explicaţii legate de modul în care PSA va achita redevenţa pentru staţia de epurare către bugetul local, dacă activitatea este delegată operatorului judeţean. Aceasta se ridică la 892.000 lei, pentru perioada în care ApaVital a facturat cetăţenilor şi agenţilor economici acest serviciu, fără a-l presta. Zuzan a mai susţinut că de la discuţia de săptămâna trecută la care a participat prefectul Dan Cârlan, Cristian Adomniţei şi aleşii locali, nu s-a schimbat nimic. “Nu s-a trimis nici un contract pe care să îl aprobăm, astfel încât reprezentanţii de scară să fie protejaţi cum s-a discutat”, a susţinut Zuzan. 

Menţionăm faptul că la întâlnirea de săptămâna trecută s-a vehiculat ideea modificării regulamentului de organizare şi funizare a serviciilor, astfel încât, responsabilii de scară să nu răspundă în nici un fel pentru cei care nu plătesc consumurile.             

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements

Related posts

Peste 70 de pășcăneni s-au adunat la Primărie. Proiectul privind revenirea serviciului de apă canal la Pașcani a fost retras de pe ordinea de zi (VIDEO)

Răzvan Grecu

Secretarul Mircea Zuzan acuzat de viceprimarul Axinte că nu-şi face treaba!“Acest cetăţean care este viceprimar nu cunoaşte administraţie. Se bate pe acelaşi loc cu Zanet. Eu mi-am făcut treaba. Săptămâna viitoare voi prezenta dovezile!”

Răzvan Grecu

Condiții draconice pregătite de Primărie pentru pășunatul public

Marius Parteni

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site