RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

Arafat: Greşeala cea mai mare e să stai acasă, să ai COVID-19 şi să aştepţi până nu mai poţi respira

Secretarul de stat Raed Arafat, șeful DSU, a declarat, luni noapte, că în ultima vreme s-au petrecut mai multe tragedii în spitalele din România, și a făcut referire la incendiile de la Piatra Neamț și ”Balș”, dar „în acelaşi timp nu putem să negăm faptul că sistemul a salvat foarte multe vieţi”. Arafat a insistat ca persoanele care primesc un rezultat pozitiv la testul COVID-19 să nu stea acasă până nu mai pot respira, ci să vorbească rapid cu medicul și, dacă e nevoie, să se interneze.

„La numărul pacienţilor care au fost trataţi eu nu ştiu de incidente care să fie atât de repetitive. Într-adevăr, am avut tragedii, am avut Piatra Neamţ, am avut Balş, am avut situaţii cu care ne-am confruntat, dar în acelaşi timp nu putem să negăm că sistemul a salvat foarte multe vieţi. Şi la mortalitate, totuşi, cred că sistemul a făcut faţă foarte bine”, a declarat șeful DSU.

„Sistemul e întins la maxim, încercăm să ajutăm pe toţi, dar greşeala cea mai mare e să stai acasă, să ai boala asta şi să aştepţi până nu mai poţi respira să vii la spital, că atunci într-adevăr singurul loc de care ai nevoie este terapia intensivă. Dacă ai veni la spital mai devreme, ai fi îngrijit mai devreme, poate ai evita să ajungi la ATI. Aşa că sfatul meu este ca dacă sunt pozitivi şi au orice simptom că nu respiră bine, că ceva nu merge bine, să consulte medicul”, a insistat Raed Arafat.

Aflați amănunte de pe b1.ro.

  

Related posts

Dexametazona folosită în tratarea pacienţilor cu virusul SARS-CoV-2

Redacția

VIDEO: Cat de repede se poate raspandi coronavirusul intr-un restaurant

Redacția

Vitamina E, secretul pentru o piele mai frumoasa

Redacția
Încarcă...