NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
EvenimentSocial

Aproximativ 10.000 de copii din Lespezi, Pipirig și Podu Iloaiei s-au distrat cu Gașca Zurli, în Tabăra din pridvorul satului

Gașca Zurli s-a alăturat proiectului „Tabăra din pridvorul satului” și a fost prezentă, spre fericirea celor mici, în localitățile Lespezi, Pipirig și Podu Iloaiei. Copiii prezenți, împreună cu tinerii voluntari s-au distrat pe cunoscutele cântece Zurli și au creat amintiri frumoase pe care nu le vor uita prea curând.

„22 august, a fost o altă zi de pus cu roșu în calendar. Pipirig, Lespezi și Podu Iloaiei au fost cele 3 locuri în care am fost ieri în cadrul proiectului Tabăra din pridvorul satului. Aceste tabere sunt organizate de Mitropolia Moldovei și Bucovinei, iar preoții, alături de doamnele preotese își dedică timp și energie copiilor din sate, organizându-le tabere de zi. La acestea se pot înscrie toți copiii, indiferent de vârsta și posibilitățile sociale.

Copiii se adună în curtea bisericii, ba chiar și în biserică și coordonați de voluntari fac diverse activități plăcute, utile, prin care învață multe lucruri, prin joacă.

Advertisements

Ieri am întâlnit aproape 10000 de copiii și bucurie cât cuprinde. Cu toții știau cântecele Zurli, unii au fost mai emoționați, alții au venit direct să ne ia în brațe, iar unora nu le vedea să creadă că suntem acolo. Ce emoție frumosă am trăit! Nu am plecat acolo cu mâinile goale, ci cu toooate îmbrățișările voastre pline de iubire la pachet. Sunteți prietenii noștri pe viață și de abia așteptăm să ne revedem!”, este postarea de pe pagina de Facebook Gașca Zurli.

Advertisements
  

„Tabăra din pridvorul satului” este un proiect social, misionar și caritativ al Mitropoliei Moldovei și Bucovinei. Aceste tabere rurale sunt dedicate copiilor și tinerilor din parohiile cu posibilități financiare reduse și care se confruntă cu pluralism confesional, migrație în diaspora etc. Dacă acești tineri nu pot să meargă într-o tabără plătită, atunci vine „tabăra” la ei, cu voluntari devotați, echipamente și multă, multă bucurie. Elevi de la liceu și studenți vin cu multă dăruire și cu mult entuziasm să facă vara mai frumoasă acestor copii despre care am scris mai sus. Proiectul se derulează din 2012 și se bucură de un succes deosebit. 

Advertisements
Advertisements

Related posts

Formularul PLF poate fi completat cu 72 de ore înainte de a ajunge la graniță. Categoriile exceptate de la completarea formularului

Redacția

Persoanele cu probleme vasculare, chemate la control

Redacția

Târgu Frumos sărbătorește românește

Oana Cordoneanu
Încarcă...