RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Aproape 4.000 de kilograme de deșeuri textile, ridicate de la pubelele special destinate, din Pașcani

Măsura administrației locale de a amplasa containerele destinare deșeurilor textile s-a dovedit a fi una bună. Primarul municipiului Pașcani, Marius Pintilie a explicat astăzi, în conferința de presă că, până acum au fost ridicate 3.800 de kilograme de haine, care au fost trimise la reciclare.

„Acele containere speciale pentru haine și au produs efect în sensul că, de 2 ori am ridicat haine din acele containere și cred că am ridicat 2 tone 200, pe data de 14 și ieri am ridicat o tonă și 600 de haine. Este un lucru extraordinar, din punctul meu de vedere, până acum, aceste haine ajungeau să fie îngropate la groapa de gunoi, de la Țuțora, astăzi vor lua un traseu special pentru reciclare. Sper că cei care astăzi au serviciu de colectare a gunoiului din municipiul nostru, la nivel de județ, să aibă pe cineva care să recicleze și aceste haine să ajungă să intre în circuitul de reciclare și nu de îngropare. Chiar dacă 3 tone să zicem par puțin într-o lună de zile sunt puține, din punctul meu de vedere, asta înseamnă 50-60 de tone pe an, bani mai puțini pe care trebuie să îi plătim noi în sensul că, cam la 600 lei, poate 700 lei că s-au mărit prețurile acum la tonă, cu toate costurile incluse de la colectare la sortare până la depozitare și transport, înseamnă factură mai mică pentru municipiul nostru și înseamnă, bineînțeles, și un mediu mai curat pentru noi, cei de astăzi și pentru generațiile care vor urma”, a declarat Marius Pintilie.

În completarea edilului a venit administratorul public, Claudiu Bodoașcă, cu mențiunea că aceste deșeuri textile sunt ridicare de Girexim Universal, cu mașina cu care se ridică și cele menajere, din cauza lipsei de utilaje. Acesta a garantat faptul că cele doouă tipuri de deșeuri nu sunt amestecate.

„O completare la ceea ce privește deșeurile textile, poate cetățenii au fost cumva bulversați de faptul că acele deșeuri a fost ridicate de mașini de la Girexim, mașinile cu care colectează și deșeurile menajere. S-au folosit acele mașini pentru că nu au mașini dedicate în contractul lor de delegare, dar vor ajunge separat. Cei de la ADIS și-au făcut contract cu firma care va recicla aceste deșeuri textile. Succesul de la Pașcani cred că îi va îndreptăți și pe ei să modifice contractul de delegare, să aplice acest sistem de colectare deșeuri textile în tot județul, așa cum a făcut cu sticla. Deci vreau să vă asigur că acele deșeuri textile nu vor ajunge în gunoiul menajer, chiar dacă au fost colectate cu mașinile de gunoi menajer, ci s-au colectat separat, vor ajunge la deșeuri textile”, a menționat Claudiu Bodoașcă.

  

Reamintim că, în containerele pentru deșeuri textile se pot depune lenjerii de pat, pilote, plăpumi, carpete, pături, tapițerii, saci de dormit, prosoape, jucării textile sau plușate, ambalaje bumbac, haine, încălțăminte, genți și perdele uzate. Acestea trebuie sa fie curate și puse într-o pungă de plastic apoi depozitate în pubelă.

Related posts

Mesaj către cetățenii din Valea Seacă: “Nu mai lucrați pământul dacă nu aveți acte asupra lui!”

Teona Gherasim

Rățoi știe chiar și locul focoaselor neexplodate din Pașcani. Lucrările la parc monitorizate de un pirotehnist

Marius Parteni

Silvicultorii protestează în fața Guvernului împotriva reorganizării Romsilva. Peste 3 milioane de hectare de pădure ar putea fi înstrăinate, spun aceștia

Redacția
Încarcă...