RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Aproape 100 de dosare penale pentru infracțiuni legate de tăierea și transportul de lemne, deschise într-o săptămână

Polițiștii au deschis 93 de dosare penale într-o săptămână și au confiscat 555 de metri cubi de material lemnos, în valoare de peste 320.000 de lei, în urma unei operațiuni derulate în perioada 29 mai-4 iunie, anunță Poliția Română.

La operațiune au participat peste 1.300 de polițiști din toată țara, care au verificat legalitatea activităților derulate în domeniul silvic. În cele 93 de dosare penale deschise sunt implicae 166 de persoane.

Au fost efectuate 283 de acțiuni și 933 de controale, 80 dintre acestea fiind în fondul forestier, 70 pentru verificarea provenienței, prelucrării, depozitării şi valorificării lemnului, 756 pentru verificarea legalității transportului materialului lemnos, restul vizând alte activități”, potrivit unui comunicat al Poliției Române.

Polițiștii au verificat 2.450 de vehicule și 268 de exploatări forestiere, instalații de debitat, depozite, târguri, piețe, oboare și ocoale silvice.

  

Alături de cei peste 1.300 de polițiști, la verificări au participat reprezentanți ai Jandarmeriei Române, Poliției de Frontieră, Gărzii Forestiere, Romsilva și ai ocoalelor silvice.

DIGI24

Related posts

Marina israeliană îl ia în captivitate pe adjunctul comandantului Hamas, Abu Ghali, anunță Armata israeliană

Redacția

Ministrul german al apărării cere încetarea imediată a discuţiilor despre trimiterea unor trupe în Ucraina

Redacția

„A câştigat inimile unei planete”. 47 de ani de când Nadia Comăneci a obținut primul 10 din istoria gimnasticii

Redacția
Încarcă...