NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

Aplicație pentru victimele violenței domestice – Bright Sky Ro

Coşmarul femeilor care trăiesc în relaţii abuzive s-a intensificat în izolare. Chiar şi cu ordine de protecţie, victimele violenţei în familie trebuie să locuiască alături de agresori. Aşa că, multe dintre ele nu mai depun plângeri.

O aplicaţie lansată aduce o rază de speranţă şi informaţii esenţiale pentru a pleca dintr-o relaţie abuzivă.

La nivel mondial, violenţele în familie au crescut cu două treimi. România nu a înregistrat creşteri importante.

Iar diferenţa dintre apelurile la 112 pentru violenţă domestică e aproape insesizabilă. O creştere de şase la sută.

  

Simona Voicescu, președintele Asociației Necuvinte: Agresiunile se întâmplă acasă, iar noi în această perioadă suntem obligaţi să stăm în casă. Au fost persoane cu ordine de protecţie emise de către instanţe şi Direcţiile de Sănătate Publică i-au izolat pe amândoi la acelaşi domiciliu cu hotărâre judecătorească cu tot.

Astfel că statul devine complice cu agresorul. Pentru victimele violenţei în familie, astăzi, a fost lansată o aplicaţie extrem de utilă. Bright Sky Ro este platforma ideală pentru informare, educare şi… foarte important, stocare de dovezi.

Simona Voicescu, președintele Asociației Necuvinte: Avem, o dată, o listă cu date la nivel naţional unde putem cere ajutorul pentru fiecare judeţ în parte. Avem, apoi, un sistem de testare: sunt sau nu sunt într-o relaţie de tip abuziv? În cazul în care te afli într-o situaţie de risc aplicaţia te încurajează să apelezi 112, 112 care poate fi apelat chiar din cadrul aplicaţiei.

Pe prima pagină, sunt afişate mesaje simple care nu ridică suspiciuni. Sfaturi pentru mine. Sfaturi pentru cineva cunoscut: „Sunt expusă la risc? Găseşte servicii de asistenţă, informaţii despre violenţă… Unul dintre cele mai importante este jurnalul meu. Aici pot fi făcute, direct în aplicaţie, înregistrări video şi audio. Toate probele strânse în această aplicaţie se duc automat într-o adresă de e-mail pe care o setaţi dumneavoastră, care este secretă, pe care nu o ştie nimeni”.

Simona Voicescu, președintele Asociației Necuvinte: În momentul în care tu, de exemplu, înregistrezi o conversaţie cu cineva din cadrul jurnalului meu şi telefonul îţi este smuls din mână, în telefon nu va rămâne absolut nicio probă.

Tot aici, aflaţi cum se completează cererea pentru un ordin de protecţie, ce plan vă puteţi face când decideţi să plecaţi dintr-o relaţie abuzivă şi cum să reveniţi la o viaţă normală. Aplicaţia a fost lansată astăzi, este gratuită şi poate fi descărcată de pe orice dispozitiv mobil.

OBSERVATOR

Advertisements

Related posts

La volan sub influența alcoolului

Oana Cordoneanu

Adolescenta din Suceava cu IQ de geniu. Se numără printre cei mai inteligenţi oameni din lume

Redacția

Filmările în biserici vor putea fi făcute după reguli mult mai stricte

Redacția
Încarcă...