NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Apele Române Pașcani – explicații legate de discuțiile apărute în această criză a apei!

Actualul șef al serviciului Apele Române Pașcani a postat ieri, pe pagina de facebook, un mesaj ca răspuns la declarațiile din spațiul public cu privire la rolul și atribuțiile instituției pe care o reprezintă.


Precizările vin în contextul în care angajații Apelor Române nu ar gestiona excavările de pe râul Moldova. Andrei Rîznic, directorul interimar, susține că instituția pe care o reprezintă este deschisă colaborării și va acționa imediat pentru a rezolva orice sesizare a operatorului de apă.


Iată postarea publică:

În legătură cu unele afirmații apărute în spațiul public, legate de Apele Române, vreau să fac câteva precizări:

  
  1. Nu există nici o reclamație sau vreun indiciu temeinic precum că vreo balastieră din amonte de puțurile de captare exploatează abuziv sau excesiv.
    De altfel, din cele 3 balastiere existente în amonte până la podul de la Timișești, doar 1 lucrează, celelalte 2 fiind oprite din 2019.
  2. Balastierele au perimetrele de lucru pe brațul drept, cel „natural” și nu brațul stâng, unde sunt puțurile de captare.
  3. Apele Române nu au nici o obligație în zona de captare, iar exploatarea revine exclusiv în sarcina operatorului Apavital. Singura chestiune care interferează cu Apele Române este acea notificare pe care o fac cei de ApaVital în momentul în care efectuează lucrări în albia Râului Moldova, notificare care trebuie făcută obligatoriu înainte de începerea diferitelor lucrări.
  4. Apele Române sunt deschise la orice fel de colaborare pentru îmbunătățirea activității în speța despre care s-a discutat, atât timp cât se face în limitele legii și a clauzelor contractuale.

Advertisements

Related posts

Lucrările la tronsonul Gura Bâdiliței-Crivești-Vânători, inspectate de președintele Consiliului Județean

Ema Roman

Audieri în dosarul de la Tribunal al primarului Pantazi

Redacția

Dumitru Pantazi a recunoscut că a greșit când a afirmat că Primăria emite facturi și este plătitoare de TVA

Răzvan Grecu
Încarcă...