NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Cultură

Apel pentru evitarea aglomerației la biserica ”Sf.Voievozi”! Pomenirea celor adormiți se face și mâine, 6 martie

Biserica Ortodoxă a rânduit, pe tot parcursul anului, zile speciale de rugăciune pentru cei trecuți la Domnul. În Postul Mare, credincioșii merg la biserică și fac parastase.

Conform rânduielii și tradiției respectate de Biserica Ortodoxă, ziua săptămânală de pomenire a morților este sâmbăta, însă Preotul Paroh Eugen Ungureanu, de la Biserica ”Sf.Voievozi” din Pașcani ne-a precizat că vineri, 6 martie, în lăcașul de cult dimineață se va săvârși Sfântul Maslu, apoi va avea loc o Liturghie specială a Sfântului Grigorie, urmată de prima parte a slujbei de pomenire pentru cei adormiți. Tot în aceeași zi, spre seară, preotul va merge la mormintele din cimitirul municipal . A doua zi, pe 7 martie, va avea loc a doua parte a slujbei de pomenire pentru cei adormiți. Preotul Eugen Ungureanu a precizat că pentru evitarea aglomerației în lăcașul de cult, a hotărât ca evenimentele să se desfășoară timp de două zile, ținând cont că și spațiul este mic în interiorul bisericii.

Biserica „Sf. Voievozi Mihail și Gavriil” din Pașcani este un lăcaș de cult ortodox ctitorit în anul 1664 de către vistiernicul Iordache Cantacuzino.Lăcașul de cult a fost inclus pe Lista monumentelor istorice din județul Iași din anul 2015. În prezent la biserică slujeste pr.paroh Eugen Ungureanu, alături de pr.Ioan Isac.

Advertisements

Related posts

IZVORUL TĂMĂDUIRII 2017. Tradiții și superstiții

Redacția

„Ionel Brătianu, un artizan al Marii Uniri”- conferință la Centrul Cultural din Tătăruși

Oana Cordoneanu

Românul care l-a făcut pe Popeye Marinarul să cânte: botoşăneanul Samuel Lerner a dat lovitura la Hollywood cu muzica din desene animate

Redacția
Încarcă...