NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Actualitatea satelor

Apel pentru achiziția unei ”locuințe” pe roți, pentru un bărbat din Topile! Fiecare leu donat contează

Un adăpost în prag de iarnă, pentru un om care a îndurat multe în viața lui! Acesta este mesajul transmis de o asociație umanitară din Pașcani, care vrea să vină în ajutorul unui bărbat din satul Topile, comuna Valea Seacă.

Vasile Palade trăiește singur în condiții extrem de grele, în casa rămasă de la părinții săi, care este nelocuibilă.

Iuliana Niculiță-fondatoarea Asociației Umanitare Donații Pașcani vrea să îi ofere un adăpost mobil pe care să-l poată numi casă. Suntem în prag de iarnă, o construcție cât de mică de la zero necesită bani mulți și timp, iar o variantă bună este achiziția unei rulote, accesibilă ca preț, considerată a fi cea mai bună variantă în acest moment. Un acoperiș deasupra capului. Însă și aceasta costă, bani nu sunt momentan pentru a achiziționa una. Fiecare leu donat contează, iar o sumă mica se transformă treptat în una mare, suficientă cât să acopere cheltuielile unei persoane lovite de soartă, cum este în acest caz de la Topile. Dacă va fi achiziționată rulota, aceasta va fi amplasată în curtea casei. Momentan, bărbatul are nevoie de îmbrăcăminte, încălțăminte, alimente, strictul necesar pentru viața de zi cu zi.

Vasile Palade nu are copii, nevastă. De peste 15 ani stă în casa părintească, bătrânii au decedat, fără căldură, fără geamuri și cu mari găuri în pereți. Trebuie să-l vadă un medic și să i se pună un diagnostic ca să poată lua tratament. Suferă cel mai probabil și de afecțiuni psihice.

  

Primăria Valea Seacă s-a implicat în acest caz, prin viceprimarul Ioan Radu. Vasile Palade nu are niciun act. Au fost făcute toate demersurile necesare pentru ca la Pașcani săptămâna viitoare să-i fie făcut buletin.  Apoi, cel mai probabil va fi dus și la Institul de Psihiatrie ”Socola” Iași, pentru un consult de specialitate. Iuliana Niculiță, coordonatoarea asociației umanitare care se ocupă de acest caz, dar și cel al Oanei , tot din Topile, a precizat că la anunțuri de vânzare pe unele site-uri de profil, a găsit rulote, unele la prețuri accesibile, în jur de 500 de euro.

Cine vrea să dea o mână de ajutor și în acest caz o poate face donând în contul asociației, RO79BTRLRONCRT0546406801 Beneficiar Asociatia Umanitara Donații Pașcani, cu specificația casa de la Topile.

Telefon: 0771. 068. 820

Advertisements

Related posts

Funcționar din Primăria Valea Seacă reclamat de un localnic

Marius Parteni

Primăria Lespezi caută consilier juridic

Redacția

Buldoexcavator pentru Primăria din Hărmănești, prin GAL Siret Moldova

Marius Parteni
Încarcă...