NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

ApaVital vrea să lase fără apă întreg blocul Moldova. Pășcănenii răspund cu o nouă plângere şi acuză RAGCL

ApaVital a sistat astăzi furnizarea apei la toate scările de bloc Moldova, în speranţa că cetăţenii vor merge să încheie contracte. La mai puţin de două ore distanţă, programul de furnizare a fost reluat, întrucât prin decizia pe care a luat-o operatorul judeţean a afectat inclusiv categorii de persoane cu care sunt deja în raporturi contractuale.

 Planul celor de la ApaVital a început cu Centrala Termică numărul 5. Angajaţii operatorului judeţean au ridicat de acolo apometrul ce alimentează întreg cartierul, motivul fiind o verificare metrologică a acestuia.

„Cei de la ApaVital au solicitat astăzi să le permitem accesul în Centrala Termică 5, de unde au ridicat un apometru pentru a efectua nişte verificări metrologice. Ni s-a spus de către reprezentantul societăţii că în maxim o oră va fi montat la loc, iar furnizarea apei va fi reluată”, a susţinut Gelu Nedelcu, directorul RAGCL Paşcani.

Locatarii blocului s-au alarmat şi au anunţat Poliţia, atât prin apelul 112 cât şi direct la sediul unităţii din Paşcani. Ei erau extrem de supăraţi şi pe conducerea RAGCL că au permis accesul în incinta centralei, la fel cum s-a întâmplat şi în trecut când oamenii au fost debranşaţi.

„Noi am înţeles prima dată că domnul director de la RAGCL a fost dus în eroare, dar acum nu mai are nici o scuză. Ne vom îndrepta împotriva dumnealui cu o plângere penală, întrucât se ştie problema cu operatorul„, au subliniat Ioan Moţatu şi Ioan Radu, reprezentanţii societăţii civile.  

Oamenii de la blocuri erau decişi să dea în judecată la rândul lor operatorul RAGCL, dacă nu mai putea furniza apă caldă.

Cum vor putea furniza apă caldă? Eu am contract şi sunt cu plata la zi. Ce anume vor face?„, se întreba o locatară.

Situaţia a revenit la normal la aproximativ două ore distanţă. ApaVital s-a văzut nevoită să reia programul de furnizare al apei, întrucât au fost afectaţi de decizia luată cetăţeni care aveau încheiate contracte. În schimb se caută soluţii ca apa să fie sistată la blocul Moldova.

„Se fac manevre pentru a se identifica soluţia prin care să se poată închide blocul Moldova şi toţi cei fără contracte”, a admis Răzvan Manolache, purtătorul de cuvânt al ApaVital.  

Cetățenii vor depune plângere împotriva acestei decizii la Poliţia Paşcani, pe motiv că operatorul judeţean nu are predat serviciul care îl exploatează.

 

 Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

Advertisements
Loading...

Related posts

Postul de cenzor de la Eco Salubritate va fi desființat în urma reorganizării societății

Răzvan Grecu

Dumitru Pantazi invitatul emisiunii Obiectiv de Pașcani de astăzi, de la orele 20.00

Marius Parteni

Licitație publică cu strigare pentru închirierea spațiilor din cele două piețe agroalimentare

Oana Cordoneanu

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site