NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

ApaVital vrea bani de la pășcăneni pentru întreținerea rețelelor de apă și canal! Bodoașcă: „E o aberație”! Primarul Pintilie cere operatorului să colaboreze!

Operatorul de apă și canalizare regional, ApaVital, a solicitat municipalității și ARSACIS, ca începând din momentul plății redevenței la valoarea legală decisă de instanța de judecată, întreținerea rețelelor de apă și canalizare din Pașcani să fie făcută de la bugetul local, adică din banii cetățenilor.

Claudiu Bodoașcă, administratorul public al Municipiului Pașcani a catalogat această solicitare ca fiind „o aberație” și a explicat că hotărârile judecătorești trebuie puse în aplicare. El a mai spus, că din punctul său de vedere, această solicitare este o răbufnire de orgoliu a directorului ApaVital, Mihai Doruș.

„Știți că în aceste zile pe circuitul primăriilor există un act adițional la contractul de delegare, prin care redevența plătită Pașcaniului să fie la minimul nivelului ratei împumutului la Banca Europeană de Investiții, așa cum prevede hotărârea judecătorească. Cei de la ApaVital sunt cei de la ApaVital. Nu vor să înţeleagă că o hotărâre judecătorească trebuie pusă în aplicare, iar domnul Doruş adresează cereri celor de la ARSACIS și municipiului Pașcani prin care arată că dacă va fi pus să plătească redevența,   decisă prin hotărârea judecătorească, nu va mai avea bani de întreținere rețele și atunci noi, comunitatea, să venim cu acei bani necesari întreținerii rețelelor. O aberație! Domniile lor se agăță cu disperare de un subiect, la care vor pierde. Legea este clară, hotărârile judecătorești sunt neatacabile, iar domniile lor vor trebui să se supună hotărârii ARSACIS, iar din acel fond de IID să asigure întreținerea și dezvoltarea rețelelor la Pașcani. E ciudat. Eu cred că din orgoliu face domnul Doruș, ceea ce face”, a acuzat Claudiu Bodoașcă.

Nici primarul Marius Pintilie nu este de acord ca pășcănenii să plătească costurile de întreținere a rețelelor de apă și canalizare. Acesta a explicat că sistemul de alimentare cu apă și stația de epurare au fost reabilitate prin bani împrumutați, iar datoriile trebuie să fie achitate de cei care se folosesc de acest sistem. Edilul șef a cerut celor de la ApaVital să colaboreze pentru ca pășcănenii să poată avea servicii de apă și canalizare.

  

„Eu chiar nu înțeleg tevatura asta. Avem și noi niște datorii de plată pe care trebuie să le plătim. Am făcut un credit pentru un sistem, iar sistemul ăsta a fost predat către ApaVital. Invit pe toată lumea la colaborare. Invit pe toată lumea să lase deoparte orgoliile și să înțeleagă că trebuie să funcționăm. Pășcănenii au nevoie de servicii de apă și canalizare”, a făcut apel Marius Pintilie, primarul Municipiului Pașcani.

Reamintim că judecătorii au decis definitiv la finalul luniii iulie,a acestui an, că ARSACIS are obligația de a modifica contractul de delegare prin introducerea unei clauze prin care Pașcaniul să primească redevența la valoarea legală și anume echivalentul ratei anuale către Banca Europeană de Investiții, adică 1,9 milioane de lei.

Advertisements

Related posts

Klaus Iohannis: Lupta împotriva clanurilor este o luptă de durată

Redacția

Atenție pe strada Grădiniței! Capacul unui cămin al societății de apă a cedat

Marius Parteni

Gratuitate pentru elevi, nu și pentru însoțitori! Una din soluțiile PSD la propunerea de transport a elevilor către școala “Ion Creangă”

Marius Parteni
Încarcă...