NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Actualitatea satelor

ApaVital restricţionează furnizarea apei în unele comune din zona Paşcani

Conducerea operatorului judeţean a luat decizia de a restricţiona programul de furnizare a apei în alte comune din zona Paşcani. În perioada 12-30 iunie 2015, ApaVital furnizează apă potabilă cu presiune scăzută în localitățile Hărmăneștii Vechi, Todirești, Stroești, Boldești și pe strada Avram Iancu din Blăgești, Pașcani.

 „Odată cu încălzirea vremii, folosirea apei în alte scopuri decât cel menajer duce la o creştere a consumului peste capacitatea maximă instalată a sistemelor de alimentare cu apă. În aceste condiţii, este dificil să se asigure un nivel minim de apă în rezervoare, care să permită funcţionarea capacităţilor de pompare în regim normal. Cu toate că ApaVital a făcut apel la un consum rațional de apă din partea clienților săi, consumul din ultima perioadă depăşeşte capacitatea instalată, în condiţiile în care se utilizează apa în alte scopuri decât  cel menajer”, se arată într-un comunicat de presă transmis redacţiei.

ApaVital susţine că obligaţiile contractuale ale clienţilor prevăd că toţi utilizatorii, indiferent de forma de proprietate, au obligaţia de a asigura folosirea eficientă şi raţională a apei preluate din reţeaua publică de alimentare. Din acest motiv, ei fac apel la clienţii din aceste zone să utilizeze raţional apa, doar pentru consum uman şi menajer.

  

 Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements

Related posts

Incendiu cu importante pagube materiale la o locuință din Rediu

Redacția

Hora Satului- două zile de sărbătoare pentru locuitorii comunei Ruginoasa

Irina Gherasim

Femeie din Stolniceni Prăjescu, aniversată la împlinirea vârstei de 100 de ani (Foto)

Marius Parteni

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site