RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Actualitatea satelor

ApaVital restricţionează furnizarea apei în unele comune din zona Paşcani

Conducerea operatorului judeţean a luat decizia de a restricţiona programul de furnizare a apei în alte comune din zona Paşcani. În perioada 12-30 iunie 2015, ApaVital furnizează apă potabilă cu presiune scăzută în localitățile Hărmăneștii Vechi, Todirești, Stroești, Boldești și pe strada Avram Iancu din Blăgești, Pașcani.

 “Odată cu încălzirea vremii, folosirea apei în alte scopuri decât cel menajer duce la o creştere a consumului peste capacitatea maximă instalată a sistemelor de alimentare cu apă. În aceste condiţii, este dificil să se asigure un nivel minim de apă în rezervoare, care să permită funcţionarea capacităţilor de pompare în regim normal. Cu toate că ApaVital a făcut apel la un consum rațional de apă din partea clienților săi, consumul din ultima perioadă depăşeşte capacitatea instalată, în condiţiile în care se utilizează apa în alte scopuri decât  cel menajer”, se arată într-un comunicat de presă transmis redacţiei.

ApaVital susţine că obligaţiile contractuale ale clienţilor prevăd că toţi utilizatorii, indiferent de forma de proprietate, au obligaţia de a asigura folosirea eficientă şi raţională a apei preluate din reţeaua publică de alimentare. Din acest motiv, ei fac apel la clienţii din aceste zone să utilizeze raţional apa, doar pentru consum uman şi menajer.

  

 Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Related posts

Părintele Iustin Pârvu, ctitorul unui monument din Moțca dedicat eroilor căzuți pe front

Marius Parteni

Programul Festivalului Folcloric „Alexandru Vasiliu – Tătăruși”

Răzvan Grecu

Viața de zi cu zi a unei bătrâne din Hălăucești: Locuiește singură, într-o casă dărăpănată, fără curent electric, plină de crăpături, prin care și-au făcut loc șoarecii și șobolanii

Redacția
Încarcă...