NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

ApaVital refuză să facă declarații, pe tema redevenței

După ce municipalitatea a câștigat procesul intentat ApaVital și ARSACIS, cu privire la cuantumul redevenței datorate municipalității, cei implicați refuză să facă declarații oficiale pe acest subiect. Decizia este însă doar pe jumătatea favorabilă, deoarece magistrații au hotărât că operatorul județean  și asociația au obligația de a încheia cu municipiul Pașcani un act adițional, prin care de acum înainte să fie plătită redevența la valoarea ei legală.

Sumele neplătite până acum de ApaVital, în jur de 6 milioane de lei, nu trebuie acoperite de către operator, au decis magistrații, deoarece acesta nu avea trecută o asemenea obligație în contract. Astfel, cei care au delegat serviciul către operatorul regional și au transferat rețeaua de apă și canalizare spre exploatarea ApaVital, fără a avea trecută în contract redevența conform legislației în vigoare, sunt acum în situația de a acoperi suma de 6 milioane de lei.

Am încercat să aflăm un punct de vedere pe acest subiect, atât de la ApaVital cât și de la Primărie, însă deși a trecut o săptămână de la această decizie, niciuna dintre părți nu a oferit o reacție. Dacă cei din Primărie nu au dat niciun răspuns la solicitări, reprezentanții ApaVital au anunțat că nu comentează deciziile magistraților.

„În ce privește Hotărârea Curții de Apel Iași cu privire la redevența solicitată din partea ApaVital de către UAT Pașcani, care face obiectul dosarului 1823/99/2017, vă informăm că nu ne-a fost adus la cunoștință conținutul Hotărârii judecătorești, motiv pentru care considerăm că în acest moment orice discuție pe acest subiect este prematură. În plus, ApaVital nu comentează deciziile și hotărârile judecătorești. Când vom primi hotărârea judecătorească vom acționa în concordanță cu prevederile din cuprinsul acesteia”, a fost răspunsul ApaVital.

Redevența datorată unor bunuri construite din foduri europene se stablilește în conformitate cu OUG nr. 198/2005 care prevede că aceasta nu poate fi mai mică decât valoarea împrumutului contractat, pentru a construi sau reabilita acel bun.

Advertisements

Related posts

Corigent la fonduri europene: Două din trei cereri depuse de Primărie nu au primit finanțare! Școala Lunca nu era eligibilă, iar pentru Palatul „Cantacuzino” s-au terminat banii!

Răzvan Grecu

Dumitru Pantazi a uitat când, de unde și pentru ce s-a împrumutat Pașcaniul cu aproximativ 30 de milioane de euro. Cum comentezi?

Marius Parteni

13 km de drum judeţean intră la modernizare. Se va lucra pe trei porțiuni

Redacția
Încarcă...